"Русскій воєнний корабль, іді на...!": у Вінниці показали карикатури художників з 20 країн світу

"Русскій воєнний корабль, іді на...!": у Вінниці показали карикатури художників з 20 країн світу

"Русскій воєнний корабль, іді на...!": у Вінниці показали карикатури художників з 20 країн світу
. У Вінниці відбулася виставка карикатур художників із 20 країн світу. Фото: Суспільне Вінниця

Майже 200 політичних і антивоєнних карикатур показали у Вінниці у креативному просторі Артинов 28 липня. Міжнародна виставка "Русскій воєнний корабль, іді на...!" одноденна. Завтра роботи повезуть у Миколаїв.

Карикатури малювали 40 художників із 20 країн світу. Роботи були представлені, зокрема, й в Антарктиді, на станції Академік Вернадський. На них зображені Путін, російські солдати і "русскій мір", яким протистоїть Україна, захищаючи світ від навали чужинців.

"У нашому конкурсі кількість робіт перевищила за 400. Привезла я 250, але виставили близько 150 — 170, скільки простір вмістив. Є цифрове зображення робіт. Всі роботи авторські. Використовуємо будь-який інфопривід, щоб розповісти про те, що відбувається у нас", — співорганізаторка виставки у Вінниці Тетяна Чичкалюк.

Вінницький художник Олександра Нікітіюк від початку повномасштабного вторгнення Росії намалював 50 карикатур. На виставці представлені три його роботи, зокрема пам’ятник невідомому російському солдату.

"Вони поводяться ,як свині. Порушують всі закони ведення війни.Спаскудили образ солдата, сьогодні російський солдат для міжнародної спільноти виглядає саме так — свинорилий, який краде пральні машинки, холодильники. Несе тільки смерть і небезпеку світу", — каже Олександра Нікітіюк.

"Русскій воєнний корабль, іді на...!"
Фото: Суспільне Вінниця

На відкриття виставки, за підрахунками Суспільного, прийшли до півсотні людей. Серед них подружжя Канських, вони — педагоги. Вподобали ось ці дві роботи — портрет путіна зі зброї і мовзолей, який його уже очікує.

"Сюжети дуже цікаві, можливо це карикатури з присмаком гумору, але є присмак печалі, страждання. Стелиться явна перемога України. Гумор — спосіб захисту людини від усіх цих подій. В українців таке є. Якщо щось трапляється — ми завжди над цим жартуємо. Якщо сміємося, значить не здаємося", — говорять Вікторія та Володимир Канські.

"Русскій воєнний корабль, іді на...!"
Фото: Суспільне Вінниця

Вінниця — 20 місто, де побувала виставка. В Україну роботи приїхали зі Словаччини. Завтра їх повезуть у Миколаїв.

Цифрові зображення можна придбати за 200 грн. Гроші спрямують на допомогу прифронтовому шпиталю у Миколаєві.

Читайте також

  • "Доброго вечора, ми з України": у Вінниці презентували нову марку
  • Громада на Вінниччині зібрала півмільйона на безпілотник "Кажан Е-620"
На початок