У Черкасах вакцинується втричі менше дітей

У Черкасах вакцинується втричі менше дітей

У Черкасах вакцинується втричі менше дітей
. Суспільне Черкаси

У кабінеті щеплень дітей втричі поменшало відвідувачів, розповіла Суспільному завідувачка дитячої амбулаторії черкаської поліклініки №5 Ніна Міхновська. Торік за першу половину липня зробили тисячу чотириста вакцинацій, нині ж 450.

Лікарка пояснила: хтось виїхав за кордон, інші — зволікають.

Дворічній Віці зробили щеплення препаратом, який захищає від пневмоній, прокоментувала її мама Олена. Це позапланово, а всі щеплення по графіку дитині вже зробили:

"Звісно, робимо. Це ж захист дитини від бактерій і вірусів. Звісно, ми всі планові щеплення робили тут у поліклініці. І тепер те, що непланове вирішили зробити. Це ж захист організму людини, я сама щеплююсь. Ревакцинацію проти дифтерії і правця".

Поменшало щеплень
Черкащанка Олена та її донька Віка. Суспільне Черкаси

Шестирічний Артем боїться щеплень. Дитину вакцинували від гепатиту. Перед школою потрібно зміцнювати імунітет, зазначила мама хлопчика Олеся Чупрун:

"Наступного року нам йти до школи, то я сподіваюся, що адаптаційний період у нас пройде без проблем. Раніше щеплення також робили і результатом я задоволена — дитина стала хворіти менше".

У амбулаторії роблять вакцини новонародженим та дітям до 14 років. Як розповіла медсестра Лілія Донець, усі препарати для обов'язкових щеплень є в наявності. Процедура безоплатна, записуватися попередньо не потрібно.

"Коли дитинка захворіла, горличко червоне чи температура, тоді щеплення протипоказане", — пояснила медсестра.

Поменшало щеплень
Суспільне Черкаси

Рекомендації щодо щеплення підкаже сімейний лікар, зазначила завідувачка дитячої амбулаторії Ніна Міхновська:

"Лікар робить первинний огляд, термометрію, оглядає дитину, дивиться амбулаторну картку".

Зі слів пані Ніни, кількість охочих вакцинуватися нині тричі менша, ніж за цей же період торік. Тобто, більшість відхилися від графіка щеплень:

"Іде зараз літній період, але восени, якщо все буде благополучно, відкриються школи, і треба, щоб ваші діти і в садочках, і у школах були щеплені. Зараз дітки, повертаючись за кордону, приходять і щеплюються, тому що в інших країнах дуже відповідально мами ставляться. І ми раді, що мами побачили як це за кордоном, і повертаються й роблять у нас щеплення".

Поменшало щеплень
Суспільне Черкаси

Повне відео:

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок