США лікуватимуть українських військових у своєму військовому госпіталі в Німеччині — CNN

США лікуватимуть українських військових у своєму військовому госпіталі в Німеччині — CNN

США лікуватимуть українських військових у своєму військовому госпіталі в Німеччині — CNN
. Міністр оборони США Ллойд Остін під час засідання Консультативної групи з безпеки України на авіабазі Рамштайн, Німеччина, 26 квітня 2022 року. Фото: АР

Міністр оборони Ллойд Остін схвалив лікування поранених українських військових у військовому госпіталі США в Німеччині. Про це пише CNN з посиланням на отриманий текст відповідного меморандуму, а також на двох чиновників зі сфери оборони США.

План дозволить українським військовим лікуватися у військовому госпіталі США вперше після вторгнення Росії в Україну в лютому, пише CNN. Йдеться про одночасне лікування до 18 поранених солдатів у регіональному медичному центрі Ландштуль — великому госпіталі в Німеччині поблизу авіабази “Рамштайн”. Там роками лікували поранених військовослужбовців США.

26 травня Остін дав усні вказівки розпочати лікування поранених українських військових. 29 червня Остін оформив усні вказівки у “Керівництво щодо надання медичної допомоги пораненим українським військовослужбовцям”.

Попри те, що план був остаточно затверджений майже місяць тому, Ландштуль досі не прийняв українських військовослужбовців для надання медичної допомоги. Офіційний представник Європейського командування США розповів CNN, що українських військових у Ландштулі не обслуговували.

За словами чиновника, мета меморандуму — усунути будь-яку бюрократичну тяганину, яка уповільнює процес надання лікування, якщо виникне така потреба.

Йдеться про лікування, якщо в Україні чи ближчій країні не було би потрібного закладу, пише CNN. Щоб медцентр прийняв поранених українських військовослужбовців, вони мали би залишити Україну потягом або автомобілем, перш ніж США зможуть евакуювати їх повітрям на авіабазу “Рамштайн”.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 154. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок