Білий дім занепокоєний загостренням риторики Китаю щодо Тайваню

Білий дім занепокоєний загостренням риторики Китаю щодо Тайваню

Білий дім занепокоєний загостренням риторики Китаю щодо Тайваню
. Фото: wikipedia.org

Адміністрація президента Джозефа Байдена занепокоєна тим, що Китай підвищив рівень агресивності висловлювань щодо Тайваню.

Про це заявив координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

"Ми спостерігаємо, як китайці підвищують свій рівень агресивності в Індо-Тихоокеанському регіоні. Ми, звичайно, спостерігаємо посилення їхньої войовничої риторики щодо Тайваню", — зазначив посадовець.

За його словами, Китай висуває й інші територіальні претензії.

"У нашій політиці щодо Китаю нічого не змінилося. Так само не змінилося те, що ми продовжимо літати, плавати або діяти в міжнародних водах відповідно до міжнародного права, яке дозволяє чинити це", — додав Кірбі.

Раніше представник Міністерства національної оборони Китаю Тан Кефей пригрозив Сполученим Штатам Америки через ймовірний візит спікера палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню. Він заявив, що якщо США наполягатимуть на поїздці Пелосі до Тайваню, армія Китаю "не сидітиме склавши руки".

Що відомо

  • 25 липня Тайвань провів навчання та випробування сигналів сирен на випадок повітряних нальотів зі сторони Китаю. У деяких частинах Тайваню, включаючи його столицю Тайбей, пролунала сирена, вулиці були евакуйовані на 30 хвилин, у магазинах та ресторанах вимкнули світло, а водіям поліція наказала виїхати на узбіччя.
  • 30 травня Тайвань заявив, що в зону його оборони залетіли 30 китайських військових літаків. Це — найбільша кількість літаків КНР, що порушували повітряний простір Тайваню у 2022 році.
  • 2 червня Міністерство економіки Тайваню запровадило заборону на експорт сучасних чипів до Росії та Білорусі через війну в Україні.
  • У Японії побоюються, що повномасштабна війна Росії проти України створює небезпечний прецедент, яким може скористатися Китай для початку вторгнення у Тайвань.

Читайте також

Агресія РФ проти України може розв’язати руки Китаю у Тайвані — Міноборони Японії

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок