У Черкасах пухнастих друзів розбирають із притулків

У Черкасах пухнастих друзів розбирають із притулків

У Черкасах пухнастих друзів розбирають із притулків
.

Із вулиці – в родину. Під час карантину в Черкасах побільшало охочих стати власниками безпритульних котів. Зі слів керівниці благодійного фонду "Доброкіт" Яни Тябут, обмежувальні заходи і дистанційна робота спонукають людей шукати нових друзів.

Триколірна кішка Поллі стала новим членом родини Марціновських. Її, як і 20 інших, які нині мешкають у ветклініці, знайшли на вулиці.

– Їїх було троє: Поля, Персея і Прайд. Прайд у родині, у них був лишай, хламідіозні оченята, нежить, застуджені, худющі, – розповіла керівниця благодійного фонду "Доброкіт" Яна Тябут.

Взяти кішку додому вирішили, аби донечці було з ким гратися і за ким доглядати.

– Більше часу вдома проводимо і маємо час, щоб адаптуватися до тварини, а вона до нас, тому карантин і посприяв, що ми наважилися на такий крок , – розповів черкасець Богдан Марціновський.

У Черкасах пухнастих друзів розбирають із притулків
У Черкасах пухнастих друзів розбирають із притулків.

Нині люди мають більше вільного часу, аби піклуватися про тварин. Тому кількість тих, хто готовий взяти вуличного кота, під час карантину – збільшилася.

– За цей тиждень це четверта тваринка, яка їде в родину, якщо порівнювати з минулим роком, то навесні травень-квітень місяць у нас одна тварина їхала в тиждень, – розповіла керівниця благодійного фонду.

Забирають не лише здорових, але й тварин з вадами.

– Це не просто люди, яким немає чим зайнятися вдома і вони вирішили взяти кота, це дійсно люди із серйозними намірами всиновлюють тварин, розуміючи всі потреби і права тварин. Одна кішка знайшла родину, а ще двох з вулиці привезли до клініки.

– Кожен котик для нас особливий, кожен котик улюблений, у кожного особлива історії, я певна, десь на кожного з них чекає свій господар.

Авторка Ольга Котляр

На початок