"Янголи перемоги" та іграшки: у Вінниці діти взяли участь у ярмарку на підтримку ЗСУ

"Янголи перемоги" та іграшки: у Вінниці діти взяли участь у ярмарку на підтримку ЗСУ

"Янголи перемоги" та іграшки: у Вінниці діти взяли участь у ярмарку на підтримку ЗСУ
. Фото: Суспільне Вінниця

Переселенки 34-річна Даша Єрьоміна з Харкова та 5-річна Аліса Федорова з Ірпеня влаштували благодійний ярмарок у середмісті Вінниці. До їхньої ініціативи доєдналися й інші діти.

Даша Єрьоміна продає "янголів перемоги". Їх пошила і передала у Вінницю харківська лялькарка Валентина Бова. До 24 лютого вона працювала художницею у Малому театрі маріонеток. Зараз волонтерить. Виготовляє фронтові обереги.

Іра, ангелики для військових
Фото: Суспільне Вінниця

Аліса Федорова разом із друзями реалізує власні іграшки й книги. Ціни діти не встановлюють. Люди дають стільки грошей, скільки вважають за потрібне.

"Ми просимо, щоб донат був від 20 гривень. Хто скільки зможе. У нас є інстаграм "Янгол Харків", там можна їх замовити", — говорить Даша Єрьоміна.

5-річній Алісі допомагає мама Поліна. У Вінницю родина приїхала місяць тому. За словами жінки, в Ірпені від їхнього дому залишилися лише стіни.

"Думаємо залишилося тут, поки не відбудуємо наш будинок. Стіни стоять, але жити там не можна. Ми з'їздили додому, забрали іграшки Аліси. Волонтери попривозили нам ще іграшок. Згадали, як діти у Києві на майданчику продавали свої старі іграшки, щоб заробити на морозиво. І ми з Алісою вирішили зробити те саме, але вже, щоб заробити грошей для наших хлопців і дівчат", — розповідає Поліна Федорова.

Іра, ангелики для військових
Фото: Суспільне Вінниця

Їхню ініціативу підхопили інші діти з батьками. Важливо, щоб іграшки були цілі й чисті. Вінничанка Ірина Дорош за 200 гривень придбала дві книги для донечки.

"Мене вдома чекає дочка, їй 3 роки. Гадаю, книги їй будуть дуже корисними. Хочеться плакати через те, що діти віддають останнє. Іграшки для них — це найцінніше. Сумно, що вони змушені винести їх з дому з такою чистою думкою. Хочеться допомогти", — каже Ірина Дорош.

Іра, ангелики для військових
Фото: Суспільне Вінниця

Іграшковий англомовний ноутбук для дітей купив багатодітний батько Юрій Гнатенко.

"У нас 5 дітей. Воно дійсно знадобиться. Людина має наприклад 20 гривень, чи 50, чи 100 гривень. Будь-хто може доєднатися. Гляньте, з яким азартом діти це обирають. Їх не цікавить, було воно у використанні чи ні", — говорить Юрій Гнатенко.

Під час ярмарки вторгували 3 тисячі гривень. За свою частку діти і їхні батьки придбають шкарпетки для 506 бригади. За гроші з продажу янголів перемоги — купили пусковий пристрій бустер для захисників.

Читайте також

  • "Біжу за Азовсталь": понад півсотні вінничан взяли участь у всеукраїнському флешмобі
  • "Збирають на дрон для українських захисників". На Вінниччині відбувся міні-ярмарок
На початок