Як з вересня навчатимуться діти на Сумщині

Як з вересня навчатимуться діти на Сумщині

Як з вересня навчатимуться діти на Сумщині
. Суспільне Суми

Офлайн, онлайн та змішана форма – такі варіанти навчання в освітніх закладах Сумщини розглядають в обласній військовій адміністрації. Стартує навчальний рік із першого вересня.

Для понад трьох сотень закладів освіти навчальний рік відбуватиметься онлайн.

Голова ОВА Дмитро Живицький розповів, що за 25 кілометрів від кордону з країною-агресором – Російською Федерацією, в очному режимі, в офлайн-режимі навчання не буде. Тому що це зона потенційного ризику артилерійських обстрілів.

"У нас обстріли, які відбуваються в останні місяці, здебільшого від 5 до 10 кілометрів від самого кордону. Далі така певна буферна зона і вже зона безпеки, яка на сьогодні в нас є, це від 25 кілометрів від кордону. Плюс у нас є громади, які визнані зоною бойових дій: Тростянецька та Охтирська громади. У яких є навчальні заклади далі, ніж 25 кілометрів, але в цих громадах за їхнім статусом так само в офлайн-режимі не буде розпочато навчання ні у школах, ні в дитячих садочках", – розповів голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Як з вересня навчатимуться діти на Сумщині
Суспільне Суми

Також, за словами голови ОВА, основні проблеми, які не дають можливості сьогодні розпочати заняття – це неготовність і відсутність об’єктів простіших укриттів, бомбосховищ, ні як у самих закладах, у приміщеннях, так і десь поблизу.

Навчальні заклади, розташовані за 25 кілометрів від кордону з Росією, зможуть працювати у звичайному режимі, якщо матимуть відповідний дозвіл комісії та бажання батьків.

"Якщо буде комісійно визначено, що можна там перебувати дітям, що є об’єкти укриття, що є можливість забезпечити навчальний процес і в разі оголошення повітряної тривоги, чи якоїсь там іншої загрози, коли треба спускатися чи переходити в ці приміщення, і обов’язково – це згода самих батьків", – говорить Дмитро Живицький.

Остаточне рішення щодо закладів, які нині перевіряє спеціальна комісія, за словами Дмитра Живицького, буде оприлюднено в середині серпня.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок