МЗС стурбоване зміною риторики Ірану щодо виправдання війни в Україні — Ніколенко

МЗС стурбоване зміною риторики Ірану щодо виправдання війни в Україні — Ніколенко

МЗС стурбоване зміною риторики Ірану щодо виправдання війни в Україні — Ніколенко
. Іранн. Фото: Associated Press

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяву іранського лідера, яку він зробив під час переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним. За його словами, якби Росія не зупинила б дії НАТО на Україні, то через якийсь час Альянс почав би війну під приводом Криму.

У коментарі Суспільному речник МЗС Олег Ніколенко зазначив, що відомство звернуло увагу на висловлювання керівництва Ірану, в яких опосередковано виправдовується агресія Російської Федерації проти України.

Читайте також: Зерно, газ і відвід військ. Про що говорив Путін в Ірані

"З початку повномасштабної війни РФ Іран публічно декларував позицію нейтралітету та виступав за припинення вогню і політико-дипломатичне врегулювання. У цьому контексті українська сторона стурбована зміною риторики з боку іранського керівництва. Потурання агресивним діям Росії не лише заохочує її продовжувати нічим не спровоковану війну проти народу України, але й закладає підґрунтя для дестабілізації миру та безпеки в інших регіонах світу", — сказав Ніколенко.

Він наголосив, що будь-які звинувачення щодо нібито підготовки нападу на РФ є безпідставними та маніпулятивними.

"Закликаємо іранську сторону утримуватися від заяв або кроків, які підживлюватимуть агресію РФ проти України", — додав він.

Що відомо

  • Президент Росії Володимир Путін 19 липня відвідав Іран, де зустрівся з місцевим президентом Ібрагімом Раїсі, верховним лідером країни Алі Хаменеї і президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок