Туреччина готова допомогти у відновленні Харківщини — посол

Туреччина готова допомогти у відновленні Харківщини — посол

Туреччина готова допомогти у відновленні Харківщини — посол
. Наслідки обстрілу району П’ятихаток у Харкові російською артилерією 18 липня 2022 року. Фото: В'ячеслав Мавричев/Суспільне

До переліку споруд, які необхідно першочергово відновити у Харківській області, увійшли приватні будинки, квартири, школи та медзаклади. Загалом у місті потребують відновлення понад 6 тисяч об’єктів.

Про це повідомляє Офіс президента України за результатами зустрічі заступника керівника Офісу Кирила Тимошенка та надзвичайного і повноважного посла Туреччини в Україні Ягмура Ахмета Гульдере.

Тимошенко презентував план швидкого відновлення важливої інфраструктури Харківщини.

"У цьому плані ми маємо перелік об’єктів, які необхідно відновити найближчим часом. Це приватні будинки, квартири, школи, дитячі садочки та заклади охорони здоров’я, мережі", – сказав Тимошенко.

За його даними, нині на Харківщині налічується 6238 об’єктів, які потребують відновлення: 2589 житлових будинків; понад 3 тисячі приватних будинків; 120 шкіл, з яких 15 зруйновані повністю, 105 — частково; 109 садочків, із яких вісім знищених, 101 — частково зруйнованих; 45 медичних установ; 294 об’єкти мереж. Із загальної кількості будинків 1542 повністю зруйновані, 1047 — частково.

Тимошенко сказав, що Харківщина межує з Росією і майже щодня піддається обстрілам, тому потреби у відбудові можуть змінюватися.

Посол сказав, що в Харкові проживали та навчалися чимало турецьких громадян, тож Туреччина готова підтримати Україну у відбудові області.

Читайте також

Терехов розповів, як опалюватимуть напівзруйновані будинки Харкова

У Харкові відновлюють розбиті під час обстрілу РФ поїзди метро — Терехов

У Харкові від російського обстрілу 17 липня пошкоджені дві багатоповерхівки — поліція

На початок