Мер Одеси Труханов засудив вручення премії Бабеля росіянам

Мер Одеси Труханов засудив вручення премії Бабеля росіянам

Мер Одеси Труханов засудив вручення премії Бабеля росіянам
.

Міська влада Одеси призупиняє взаємодію із Всесвітнім клубом одеситів через те, що попри війну з Росією клуб присудив перемогу в літературному конкурсі росіянам, які неоднозначно висловлювалися в бік України та співпрацювали з пропагандистськими ЗМІ. Про це повідомив мер Геннадій Труханов.

"Йдеться про підбиття підсумків Одеської міжнародної літературної премії імені Ісаака Бабеля, де російські письменники були як включені до складу журі, так і удостоєні дипломів. Серед них, зокрема, є ті, хто дозволяв собі неоднозначні висловлювання на адресу України, а також співпрацював із росЗМІ, які відкрито підтримують дії росії", - написав".

Він зазначив, що все відбулося на тлі вторгнення в Україну, коли артисти світового рівня скасовують свої концерти в Росії через війну.

13 липня в Одесі вручили міжнародну літературну премію імені Ісаака Бабеля за кращу новелу. Серед лауреатів та журі були і росіяни. Дипломантом премії став росіянин Лев Усискін, який отримав нагороду за оповідання "Марки". А третє місце та звання лауреата отримали Тетяна Хорхіна та Григорій Ряжський — також представники Росії. Тим, хто отримав звання лауреата, правилами премії передбачені грошові винагороди.

Читайте також

  • Кіт Джонсон: в Одесі присвятили графіті британському прем'єру
  • "Все що завгодно краще, ніж пам'ятник колонізатору". Інтерв'ю з автором петиції про заміну пам'ятки Катерині II в Одесі
  • У Венеції під час святкового салюту в небі засвітився надпис на підтримку Одеси

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок