Європа потерпає від аномальної спеки — вирують лісові пожежі

Європа потерпає від аномальної спеки — вирують лісові пожежі

Європа потерпає від аномальної спеки — вирують лісові пожежі
. Ілюстративне фото: Getty Images

Екстремальна спека охопила деякі райони Західної Європи, у Франції та Іспанії вирують лісові пожежі, в Португалії посилюється посуха, а Великобританія переживає найспекотніші дні за всю історію метеоспостережень.

Про це повідомляє телекомпанія CNN.

Журналісти повідомляють про стихійне лихо у Франції: спека призвела до пожежі у департаменті Жиронда на південному заході Франції. Вогонь охопив 27 тисяч акрів, 32 тисячі людей евакуювали.

За даними французької національної метеорологічної служби Météo France, у понеділок у французькому районі Казо була зафіксована температура — 42,4 градуса за Цельсієм. Це стало найспекотнішим показником з того часу, як метеостанція вперше відкрилася більше ніж 100 років тому в 1921 році. У великих містах Західної Франції, таких як Нант і Брест, також були встановлені нові рекорди тепла.

Європа потерпає від аномальної спеки — вирують лісові пожежі
Дим з попелом підіймається від лісової пожежі над пляжем Пілат-сюр-Мер на південному заході Франції, 18 липня. Фото: Associated Press

У Фіністері, на атлантичному узбережжі Франції про пожежі вперше повідомили в понеділок вдень. Менш ніж через вісім годин полум'я знищило понад 700 акрів землі, що призвело до евакуації кількох сіл.

В Іспанії лісові пожежі охопили регіони Кастилії та Леона, а також регіон Галісії, повідомляє Reuters. Пожежа також змусила державну залізничну компанію призупинити сполучення між Мадридом і Галісією.

Понад 70 тисяч гектарів були знищені в Іспанії через пожежі цього року, заявив в понеділок прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Нагадаємо, 18 липня уряд Великобританії оголосив "надзвичайну національну тривогу" через надто високу температуру повітря. Мережа лондонського метрополітену ввела тимчасові обмеження швидкості, у школах послабили вимоги до одягу та скоротили час навчання, деякі школи перейшли на онлайн-уроки.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок