Виграв усі поєдинки: лучанин вдруге став чемпіоном Всесвітніх Ігор

Виграв усі поєдинки: лучанин вдруге став чемпіоном Всесвітніх Ігор

Виграв усі поєдинки: лучанин вдруге став чемпіоном Всесвітніх Ігор
. Фото: Спортивний Комітет України

25-річний лучанин Богдан Мочульський став чемпіоном Всесвітніх Ігор-2022 з джиу-джитсу. Спортсмен виграв усі поєдинки, – повідомили в Міністерстві молоді та спорту України.

Першість на Всесвітніх Іграх Мочульський здобув вже вдруге.

Міжнародні змагання відбулися в місті Бермінгем (США). Лучанин боровся за першість у ваговій категорії до 62 кг розділу "файтингЦе контактний розділ, в якому два учасника змагаються з метою набрати якомога більше балів за допомогою швидкості та точності". У фіналі Мочульський з великим відривом у рахунку переміг колумбійця Алехандро Вівьєскаса.

"Перемога далася легко, найважче було зважитись і приїхати на змагання, зважаючи на ситуацію в країні. Цю перемогу присвячую Україні", – сказав після перемоги дворазовий чемпіон Всесвітніх Ігор.

Завдяки перемозі лучанина – збірна України піднялась на третє місце у медальному заліку Всесвітніх ігор-2022.

Що відомо

  • У 2017-му році Богдан Мочульський став переможцем на Всесвітніх іграх 2017 року у Вроцлаві у ваговій категорії до 62 кг. У 2019-му – чемпіон світу в серед дорослих.
  • Наприкінці липня 2021 року Богдан Мочульський став чемпіоном Європи з джиу-джитсу серед дорослих та автоматично забезпечив собі ліцензію на участь у Всесвітніх іграх в 2022 році.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок