Десятирічна киянка грала в шашки на вулиці та зібрала 21 тисячу грн для ЗСУ. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Десятирічна киянка грала в шашки на вулиці та зібрала 21 тисячу грн для ЗСУ. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Десятирічна киянка грала в шашки на вулиці та зібрала 21 тисячу грн для ЗСУ. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ
. Вікторія Єжова та Сергій Притула, липень 2022 року

Киянка Валерія Єжова зібрала 21 тисячу гривень для допомоги Збройним силам України, граючи з перехожими в шашки на вулиці. Усі виграні кошти Валерія передала до Благодійного фонду Сергія Притули.

Про це повідомив політик, ведучий та волонтер Сергій Притула.

"Валерія — чемпіонка світу з шашок. І спонсор нашого фонду. +21000грн в скарбничку. Лисий ботокс здохне і так і не зрозуміє, чому програв. А тому, що наш народ з такими дітьми перемогти неможливо!", — прокоментував Сергій Притула.

Валерія є чемпіонкою світу з шашок серед дівчаток до 10 років. Дівчинка грала з усіма охочими на вулиці за однієї умови: якщо людина програвала — платила за гру. Гравець міг пожертвувати будь-яку суму, хоча б одну гривню. Якщо ж він зміг перемогти чи зіграти внічию, то мав право зіграти ще одну партію безплатно.

Проте у результаті програли всі, хто грав з Валерією.

Валерія почала збирати гроші ще наприкінці червня. Про це написав віцепрезидент Федерації шашок Києва Віктор Коваленко: "Такі умови залучили багато охочих. Приблизно за годину Лера зіграла 25-30 партій та всі виграла! Деякі гравці приходили повторно, а один хлопчик років вісьми зіграв 4 партії. Дуже хотів виграти, але проти чемпіонки він не мав шансів. Лєра навіть давала йому одну шашку фори".

Віктор Коваленко також розповів, що до благодійної справи долучилося багато людей, які просто підходили та клали гроші в коробочку, не граючи.

Нагадаємо, наприкінці червня за не повні три доби українці назбирали 600 мільйонів гривень на купівлю чотирьох "Байрактарів" для Збройних сил України.

Війна. Усі останні новини
На початок