На кордоні з Білоруссю мінують небезпечні напрямки й укріплюють загородження — ДПСУ

На кордоні з Білоруссю мінують небезпечні напрямки й укріплюють загородження — ДПСУ

На кордоні з Білоруссю мінують небезпечні напрямки й укріплюють загородження — ДПСУ
. Фото: Держприкордонслужба України

Українські захисники мінують небезпечні напрямки та облаштовують інженерні загородження на кордоні з Білоруссю, повідомив Командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, який відвідав позиції українських бійців.

За його словами, підрозділи Державної прикордонної служби укріплюють державний кордон України на всіх небезпечних та загрозливих напрямках.

Наєв розповів, що поспілкувався з військовослужбовцями на позиціях, ознайомився з умовами їх служби, оцінив рівень оборони та обговорив тактичні плани захисту.

На даний час, за його словами, ситуація повністю контролюється військовими ЗСУ, підрозділами ДПСУ та інших військових формувань та правоохоронних органів.

Читайте також: Понад 90% білорусів вважають, що країна не повинна брати участь у війні на боці Росії

Що відомо

  • Від початку повномасштабного вторгнення Росія використовує територію Білорусі для перекидання свої військових, а також для ракетних обстрілів України.
  • 25 червня під час зустрічі з Лукашенком Путін заявив, що Росія найближчими місяцями передасть Білорусі "Іскандери-М", які можуть застосовувати балістичні і крилаті ракети, "як у звичайному, так і ядерному виконанні".
  • 26 червня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Росія намагається втягнути Білорусь у війну всупереч бажанням її мешканців, відтак білоруси мають чинити опір чинному режиму.
  • 28 червня у Білорусі помітили колону російської військової техніки, у якій пересувалися ЗРК "С-400" і КамАЗи з ракетами.
  • Станом на 1 липня, як повідомляє ГУР, на кордоні з Україною перебуває сім батальйонів Збройних сил Білорусі, загроза вторгнення білоруської армії на територію України, з військової точки зору, зберігається.
  • Президент РФ Путін заявив, що західні санкції підштовхують Росію і Білорусь прискорити "об'єднання". Лукашенко ж заявив, що у союзі Білорусі та Росії вже давно створено єдину армію, і що він "давно визначив" участь Білорусі у війні РФ проти України.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок