В Україні не планують обмежувати жінок у виїзді за кордон

В Україні не планують обмежувати жінок у виїзді за кордон

В Україні не планують обмежувати жінок у виїзді за кордон
. Жінки-військовослужбовці на військовому аеродромі у Василькові, 2018 рік. Фото: УНІАН

В Україні не планують примусово мобілізовувати жінок до лав Збройних сил України. Крім цього, жодних обмежень щодо виїзду за кордон жінок також немає і наразі не планується.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що в російському медіапросторі вкотре запустили фейк про мобілізацію жінок в Україні, який підхопили й українські медіа. Вона наголосила, що на цій темі не треба спекулювати під час війни.

"Жодних обмежень, пов’язаних з мобілізацією, для перетину кордону щодо жінок немає і станом на зараз такі обмеження не плануються", – наголосила вона.

Маляр зазначила, що з 24 лютого жодної жінки примусово в Україні не мобілізували, як власне і до того — з 2014 року. Також станом на зараз в ЗСУ немає потреби у примусовій мобілізації жінок.

Що відомо

  • З 1 жовтня 2022 року в Україні має повноцінно запрацювати процедура взяття жінок на військовий облік. Це означає, що жінка стає військовозобов'язаною та перебуває у запасі Збройних сил, Національної гвардії чи інших військових формувань. Але це стосується лише жінок тих професій, які визначені в наказі Міноборони України від 11.10.2021р. №313.
  • Центр протидії дезінформації зазначає, що жінки в лавах ЗСУ служать лише в добровільному порядку та за контрактом.

Читайте також

Про військовий облік жінок під час воєнного стану. Що змінилося – пояснив юрист військкомату Кіровоградщини

На початок