У селищі Сад на Сумщині пара лебедів чекає на пташенят

У селищі Сад на Сумщині пара лебедів чекає на пташенят

У селищі Сад на Сумщині пара лебедів чекає на пташенят
.

Оселились і чекають на пташенят – у селищі Сад, що під Сумами, звела гніздо пара лебедів. Місцеві жителі помітили птахів близько двох місяців тому і тепер домашніх птахів на став не пускають.

Лариса Бурцева– місцева жителька, спостерігає за лебедями кілька років: "Прилетіла зграя, покружляла, і полетіла, залишилась тільки пара. Ця пара прилітає вже не перший рік, і не перший рік оселяється. Це вже наші місцеві жителі. Зараз самка сидить на гнізді, а самець десь пішов їсти, а, може, навпаки, вони помінялися. Люди не ганяють".

Пані Лариса згадує: власне гніздо лебедине подружжя будувало близько місяця, потім птахи по черзі почали висиджувати яйця. Жінка каже – потомство має вилупитися приблизно за місяць. А от скільки з’явиться пташенят – невідомо. Минулого року виходили чотирьох. За птахами жінка спостерігає під час прогулянок із собакою. Каже, птахи зазвичай живляться дрібною рибою зі ставка.

"Колись гуляли з Барсиком, поруч був лебідь. Думала, що Барсик прожене лебедя, а виявилося, що треба було рятувати Барсика, бо лебідь крила розкрив – у нього метр крило одне, а так – два метри. Бігли ми з Барсиком удвох", - згадує Лариса Бурцева.

У водоймі ці лебеді мешкають поруч із іншими дикими птахами.

"Диких каченят вони не ганяють , тут в нас живуть дикі качки, дикі курчата, різні породи. Місцеве населення птахів майже не випускає, бо, якщо самець побачить, що вони наближаються до його гнізда, може навіть вбити", - розповідає жінка.

Авторка - Діана Крахматова

Читати також: У міський парк Івано-Франківська повернулися лебеді
На початок