Брінк: США намагаються реагувати на оперативні запити ЗСУ щодо зброї

Брінк: США намагаються реагувати на оперативні запити ЗСУ щодо зброї

Брінк: США намагаються реагувати на оперативні запити ЗСУ щодо зброї
. Пані посол США Бріджит Брінк у Києві, 4 липня 2022 року. Фото: Нікіта Галка, Суспільне

У День незалежності Сполучених Штатів пані посол США в Україні Бріджит Брінк квітами вшанувала пам’ять українських захисників, які загинули у війні проти Росії. Згодом разом із українськими військовими вона скуштувала борщ в одній із частин.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного Нікіта Галка.

"В цей день, 4-го липня дуже важливо показати повагу. Ця підтримка виражена президентом США, Конгресом Сполучених Штатів, і ми надалі будемо підтримувати Україну", — зазначила дипломатка.

День незалежності США: посол вшанувала пам’ять загиблих українських військових
День незалежності США: посол вшанувала пам’ять загиблих українських військових. Пані посол США в Україні Бріджит Брінк, 4 липня 2022 року. Фото: Нікіт Галка, Суспільне

За її словами, на сьогодні США надали Україні військову підтримку на загальну суму у 7 мільярдів доларів.

"Я не можу передбачити, коли ця брутальна і агресивна війна Росії закінчиться, але я можу з впевненістю передбачити, що Україна в цій війні переможе. І ми будемо поруч у цій боротьбі", — підкреслила Брінк.

Пані посол зауважила, що дипмісія мала можливість провести консультації з Пентагоном, Білим домом та Конгресом. За результатами спілкування міністр оборони США Ллойд Остін і начальник генерального штабу Марк Міллі погодились, що допомогу Україні слід надавати більше і швидше.

День незалежності США: посол вшанувала пам’ять загиблих українських військових
День незалежності США: посол вшанувала пам’ять загиблих українських військових. Нікіта Галка, Суспільне

"І це — головний той меседж, який я намагалася донести у своїх консультаціях", — наголосила вона.

Бріджит Брінк також розповіла, що нині у Вашингтоні обговорюється можливість навчати українських військових у майбутньому. Окрім того, дипломатка запевнила, що США й надалі підтримуватимуть українську армію, однак не змогла підтвердити, що Сполучені Штати розглядають поставку Україні американської авіації.

"Військове українсько-американське керівництво перебуває в консультації і обговорює конкретні потреби української сторони. Зараз увага зосереджена на наданні протиповітряної оборони, протитанкової зброї. Щодо майбутнього я не готова конкретно сказати. Але постійно відбуваються діалог, щодо конкретних потреб і обсягів", — підсумувала пані посол.

Що відомо

  • 1 липня Пентагон анонсував новий пакет допомоги для України: Сполучені Штати Америки виділять ще 820 мільйонів доларів допомоги для забезпечення військових потреб України. Зокрема, допомога передбачає дві передові зенітно-ракетні системи (NASAMS), а також додаткові боєприпаси для артилерійських ракетних систем (HIMARS), до 150 000 снарядів калібром 155 міліметрів артилерійських боєприпасів та чотири додаткові протиартилерійські радари.
  • До цього на саміті в Мадриді лідери країн НАТО погодилися посилити підтримку і узгодили комплексний пакет допомоги Україні.
  • Водночас секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що допомоги, яка надходить в Україну від західних партнерів, ще недостатньо для паритету з Росією у важкому озброєнні.
  • Сполучені Штати Америки ухвалили рішення про постачання Україні зенітних ракетних комплексів NASAMS, що належать до засобів ППО середньої та великої дальності, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Читайте також

Захист президентів США. Що таке NASAMS

"Наша ППО є протиповітряною обороною, а не протиракетною" — речник Повітряних сил про ракети РФ, NASAMS і "Байрактари"

Вторгнення Росії в Україну, день 131. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок