Ледве врятували дітей: що говорять свідки ракетного удару в Сергіївці

Ледве врятували дітей: що говорять свідки ракетного удару в Сергіївці

Ексклюзивно
Ледве врятували дітей: що говорять свідки ракетного удару в Сергіївці
. Суспільне Одеса

У ніч на 1 липня росіяни завдали три ракетні удари по житловій дев'ятиповерхівці та базам відпочинку в Сергіївці Одеської області. Станом на 11:40 відомо про 19 загиблих та 28 поранених. Журналісти Суспільного побували на місці події та поспілкувалися із свідками ракетного удару по будинку.

Катерина Орєхова під час атаки росіян була в будинку з дітьми. За її словами, це сталося приблизно о 00:20, від удару на жінку впав холодильник:

"Ніхто не лежав у своїх ліжках. Тому коли вибило найперше всі рами та скло, все це летіло, ніхто не лежав у ліжках і нас не зачепило склом. Коли вже другий удар був, коли полетіли шматки стін, тоді вже почали падати меблі, шафа впала, холодильник на мене впав. Дітей ледь витягли, малий був простір, я їх проштовхнула. А сама вже не могла пролізти. Дякую хлопці у під’їзді бігали вже і вони забігли – донька покликала. Забігли та прибрали холодильник, таки високий та важкий. Повністю вирвало двері вхідні металеві. Я не знаю що там зараз у квартирі. Ще не заходила, я боюсь.Але треба. Хоча б документи взяти".

За словами жінки, квартира зруйнована приблизно на 60%: знищена зовнішня стіна, балкон, вікна, двері. Жити в приміщенні неможливо.

Ледве врятували дітей: що говорять свідки ракетного удару в Білгород-Дністровському районі
Суспільне Одеса

Дмитро Кіоссе доглядає за квартирою в будинку, в який влучила російська ракета. Цієї ночі він мав ночувати в ньому, проте поїхав у справах, а його діти напередодні поїхали до Молдови.

Бачив тут мертвих людей, дуже шкода дітей, знайомі загинули, донька залишилася сирота. Добре, що мої діти, онуки поїхали в неділю до Молдови і зараз син із донькою приїжджає. Дуже страшно, я не думав, що Путін така сволота, що він нападе на мирних людей. Він пішов проти свого народу, проти християн. Що він творить? Ми тут мирні люди. Ми жили, не думали ні про що, робота, все, а тут він вирішив владу більше мати, вона йому вся боком вийде влада, все мало й мало їм. Коли вони наживуться та награбуються всім? Через них страждають мирні люди й діти страждають через їхню корупцію та владу, якої їм мало".

Читайте також

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок