Австралія наклала санкції на оточення Путіна

Австралія наклала санкції на оточення Путіна

Австралія наклала санкції на оточення Путіна
Прапор РФ. Getty Images

Австралія 1 липня запровадила санкції проти 16 росіян через вторгнення Росії в Україну. У санкційний список потрапили родичі та близькі друзі президента РФ Володимира Путіна.

На сайті уряду Австралії зазначено, що санкції запровадили до двоюрідного брата російського президента та бізнесмена Ігоря Путіна, племінників — Михайла Путіна (заступник голови правління "СОГАЗА") й Романа Путіна (голови ради директорів групи компаній МРТ).

Обмеження наклали на Аліну Кабаєву — ексгімнастку й голову правління найбільшої приватної медіакомпанії Росії "Національна медіагрупа", а також на міністра сільського господарства РФ Дмитра Патрушева.

Крім того, санкції запровадили проти міністра будівництва Росії Ірека Файзулліна, міністра транспорту Віталія Савельєва, бізнесмена Олександра Плєхова. Також у санкційний список внесли президента концерну "РТІ Системи" Євгенія Новицького, гендиректора Росгеології Сергія Горькова, уповноважену з прав дітей Марію Львову-Бєлову, голову правління банку "Росія" Михайла Клішина, російських олігархів Ігоря Кєсаєва та Григорія Берьозкіна, а також девелопера Года Нісанова.

Запроваджені обмеження передбачають заборону на в'їзд, а також заморозку активів.

Санкції. Усі останні новини

Що відомо

  • 14 квітня австралійський уряд запровадив санкції проти 13 російських компаній, пов’язаних із промисловим та нафтогазовим сектором РФ.
  • 22 квітня Австралія запровадила санкції ще проти 147 росіян. Серед них — діти Путіна і Лаврова, а також сенатори.
  • Уряд Австралії заборонив експорт до Росії предметів розкоші, зокрема вина, високоякісної косметики та запчастин для автомобілів класу люкс.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок