Україна розглядає два варіанти реструктуризації зовнішнього боргу — Bloomberg

Україна розглядає два варіанти реструктуризації зовнішнього боргу — Bloomberg

Україна розглядає два варіанти реструктуризації зовнішнього боргу — Bloomberg
. Фото: Уніан (ілюстративне)

Українські чиновники розглядають кілька сценаріїв реструктуризації державного боргу, але до кінця літа рішення ухвалюватимуть не планують, оскільки Україна має час до 1 вересня. Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на три джерела.

За підрахунками видання, Україна має виплатити $1,4 млрд боргу та відсотки. У статті зазначено, що політики в Києві намагаються підтримувати бюджет через вторгнення Росії, внаслідок якого були зруйновані міста і зупинився основний експорт зерна.

Міжнародний валютний фонд консультує владу України в цьому питанні, а також робить аналіз фінансової та боргової ситуації, пише агентство. Наразі ні в МВФ, ні в Міністерстві фінансів не коментували можливості реструктуризації боргу. Джерела видання говорять, що серед варіантів, які розглядають, так званий запит на згоду — запит емітентаОсоба, яка від свого імені розміщує цінні папери і зобов'язується виконувати обов'язки на одержання згоди власників цінних паперів на зміну умов випущених облігацій. Ще один варіант – використання як застави заморожених активів РФ. Водночас співрозмовники агентства зазначають, що юридична життєздатність цієї ідеї незрозуміла. Bloomberg пише, що те, що Україна веде консультації щодо цього питання, підкреслює: вона хоче зберегти добрі відносини із глобальними інвесторами. Наразі за даними агентства, облігації України в доларах та євро торгуються нижче за рівні, які вказують на ризик скрутного становища реструктуризації.

Економіка. Всі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 127. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок