Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 128-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 128-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 128-й
. Фото: Запорізька окрема бригада ТрО

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії розпочали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває сто двадцять восьму добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

21:05. 1 липня "Енергоатому" вдалось відновити втрачений зв'язок між Запорізькою атомною електростанцією та Міжнародним агентством з атомної енергії. Йдеться про дистанційний зв’язок із системою спостереження для моніторингу ядерного матеріалу.

Раніше МАГАТЕ втратило зв'язок через відключення російськими окупантами в Енергодарі всіх українських операторів мобільного зв’язку.

Про це повідомили у НАЕК "Енергоатом".

19:20. У тимчасово окупованому Мелітополі є труднощі зі зняттям готівки. До того ж у готівковому обігу гривня складає близько 80%, решта 20% — рублі.

Місцеві аграрії змушені продавати цьогорічний врожай за заниженими цінами. Тож, є ризик, що восени вони не засіватимуть поля. Про це розповів міський голова Мелітополя.

18:50. 1 липня на Запорізькому напрямку російські збройні сили обстрілювали місто Гуляйполе, повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

09:35. 30 червня рятувальники ліквідували 2 пожежі, що виникли внаслідок артилерійських обстрілів російськими окупантами. У місті Гуляйполе в п’ятиповерховому багатоквартирному житловому будинку загорілися квартири на загальній площі 600 m². А в селі Верхня криниця Василівського району горіла господарча споруда на площі 20 m². Про це інформує ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

09:25. Впродовж доби 30 червня з тимчасово окупованої території Запорізької області евакуйовано 1 655 людей, з них 415 – діти. Такі дані оприлюднили у ЗОВА.

09:20. За повідомленням ГУ Нацполіції у Запорізькій області, 30 червня російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів місто Гуляйполе та Село Мала Токмачка. Надійшло 39 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

09:15. Протягом доби 30 червня російські збройні сили 33 рази обстрілювали позиції українських захисників. Війська РФ застосовували танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. Про це повідомляють у Запорізькій ОВА.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 127-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок