Пентагон шукає американські компанії, які вироблятимуть зброю для України

Пентагон шукає американські компанії, які вироблятимуть зброю для України

ЗМІ
Пентагон шукає американські компанії, які вироблятимуть зброю для України
. Фото: УНІАН

Міністерство оборони США наразі розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо виготовлення нової інноваційної зброї для України.

Як пише CNN з посиланням на представника оборонного відомства, Пентагон планує найближчими тижнями визначитися з ідеями можливого виробництва зброї для України, а також для американських військових.

Пропозиції департаменту стосуються можливості озброєння для протиповітряної, протитанкової, протипіхотної, берегової оборони, безпілотних літальних систем, контрбатареї та захищеного зв'язку, які були визначені для України ключовою військовою потребою. Міністерство оборони США шукає пропозиції задля "виконання запитів України на першочергову безпекову допомогу".

"Мета полягає в тому, щоб отримати ідеї для прискорення виробництва та наростити потужності на промисловій базі, оскільки США та їх союзники, ймовірно, будуть змушені підтримувати Україну ще довго після того, як її наявні запаси зброї вичерпаються", — пише CNN.

Видання зазначає, що Пентагон шукає лише тих виробників, які можуть реалізувати проєкти за термін від 30 до 180 днів. Також міністерство просить компанії докладно описати, на якому типі повітряної, наземної чи морської платформи може бути розгорнуто їхню зброю, і чи є в них уже щось у виробництві.

"Зокрема, Міноборони США вивчає варіанти, які б прискорили виробництво та розширили потужності на промисловій базі для озброєння та обладнання, які можна швидко експортувати, розгортати з мінімальною підготовкою та які підтвердили свою ефективність на полі бою", — повідомили в оборонному відомстві.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Президент США Джозеф Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів. Зокрема він включатиме сучасні західні системи протиповітряної оборони.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок