На Сумщині комунальне підприємство має сплатити майже 123 тис. грн за забруднення річки Сула

На Сумщині комунальне підприємство має сплатити майже 123 тис. грн за забруднення річки Сула

КП "Міськводоканал" Роменської міської ради має сплатити 122 600 грн за діяльність без спецдозволу та забруднення річки Сула. Про це повідомляють в Держекоінспекції Сумської області.

У квітні 2021 року екоінспектори виявили факти самовільного водокористування. "Роменський водоканал упродовж 2,5 місяців здійснював забір підземних вод з однієї зі свердловин без необхідного на те дозволу. Окрім цього, встановлено, що із загальноміських очисних споруд підприємство здійснювало скид зворотних вод у річку Сула із забруднюючими речовинами. За результатами аналізу проб води, здійсненого відділом інструментально-лабораторного контролю, зафіксовано перевищення вмісту завислих речовин, амонію, сульфатів та понаднормовий рівень біологічного споживання кисню", – зазначають в екоінспекції області.

27 червня цього року Інспекція звернулася до суду із заявою про видачу судового наказу щодо стягнення з Роменського міськводоканалу збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу.

КП намагалося оскаржити рішення Господарського суду Сумської області. Але Північний апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок