Визнала свою провину і розкаялася – у Житомирі суд виніс вирок вчительці, яка виправдовувала воєнну агресію РФ

Визнала свою провину і розкаялася – у Житомирі суд виніс вирок вчительці, яка виправдовувала воєнну агресію РФ

Визнала свою провину і розкаялася – у Житомирі суд виніс вирок вчительці, яка виправдовувала воєнну агресію РФ
. Фото: колаж Суспільне Житомир

23 червня у Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднили вирок вчительці української мови житомирської школи, котра виправдовувала воєнну агресію РФ та називала сюжети українських ЗМІ з Бучі "постановочними". У рішенні суду сказано, що підсудна свою вину визнала і розкаялася.

Серед іншого, в тексті ухвали вказано, що мова йде про вчительку української мови житомирської школи №8. Жінка є уродженкою Рівненщини.

В межах досудового слідства вчителька беззаперечно визнала свою вину, розкаялася і погодилася на розгляд обвинувального акту у спрощеному режимі. Таким чином справу розглядали без її присутності і не у судовому засіданні.

Суд визнав вчительку винною у вчиненні кримінального правопорушення за статтею 111-1 частини 1 Кримінального кодексу України, але взяв до уваги пом'якшувальні обставини ­– "щире каяття" та "активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення". Також суд врахував, що жінка не мала судимостей і не перебувала на обліку у нарколога чи психіатра.

"Беручи до уваги, що покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засудженого, а також запобігання вчиненню інших кримінальних правопорушень, суд призначає покарання у межах санкції статті, у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов`язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на певний строк", – сказано у рішенні суду.

Що відомо

  • Публічні заяви вчителька української мови робила десятого травня 2022 року під час засідання методоб’єднання вчителів-мовників. В ході агітації вона переконувала колег, що в Україні не війна, а "військова спецоперація" Збройних сил Росії, які надають допомогу "братському" українському народові. Жінка стверджувала, що українські ЗМІ дезінформують населення про наслідки російської окупації у містах і селах, зокрема, називаючи розстріли мирних жителів Бучі "постановочними" сюжетами. Окрім того, вчителька принижувала українських військових, стверджуючи, що вони не здатні захистити український народ.
  • 17 червня Прокуратура Житомирської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо вчительки за підозрою у колабораціонізмі.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На початок