Путін все ще планує захопити більшу частину України — розвідка США

Путін все ще планує захопити більшу частину України — розвідка США

Путін все ще планує захопити більшу частину України — розвідка США
. Фото: rbc.ua

Очільниця Національної розвідки США Евріл Гейнс переконана, що російський президент Володимир Путін не відмовився від наміру захопити більшу частину України та назвала три сценарії розвитку подій.

Про це вона сказала на пресконференції, передає Reuters.

"Ми, як і раніше, дивимося на президента Путіна і думаємо, що в нього фактично ті самі політичні цілі, тобто він хоче захопити більшу частину України", — заявила Гейнс.

Вона повідомила, що американська розвідка розробила три можливі сценарії подальшого розвитку війни в Україні в короткостроковій перспективі. Найімовірнішим очільниця американської розвідки вважає сценарій конфлікту, за якого російські війська досягнуть лише незначних завоювань, але не значного прориву.

Інші два сценарії передбачають "великий прорив" Росії та успішну стабілізацію лінії фронту ЗСУ з можливими невеликими успіхами поблизу тимчасово окупованого Херсона та в інших районів на півдні України.

"Якщо коротко, то картина залишається досить похмурою", — сказала Гейнс.

Раніше телеканал CNN із посиланням на джерела у розвідці США та інших країн Заходу повідомив, що війна між Росією та Україною найближчим часом досягне переламного моменту, далі події можуть розвиватися за трьома основними сценаріями:

  • Росія продовжить досягати поступових успіхів на Донеччині та Луганщині, які є ключовими східними регіонами.
  • Бойові дії зайдуть у глухий кут, а війна триватиме місяці чи роки та супроводжуватиметься великими жертвами з обох боків і спровокує кризу, яка продовжить виснажувати світову економіку.
  • Росія перегляне свої цілі у війні та оголосить про перемогу.
Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • За даними британської розвідки, російські збройні сили дедалі більше виснажуються у війні проти України.
  • У Міноборони Британії повідомили, що російське військове командування й надалі нехтуватиме масштабами жертв серед цивільних при плануванні ракетних ударів по інфраструктурі України попри дефіцит високоточної зброї.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 126. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne 3.0

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок