На Запоріжжі готуються до початку наступного навчального року

На Запоріжжі готуються до початку наступного навчального року

На Запоріжжі готуються до початку наступного навчального року
. Фото: Суспільне

У Запоріжжі розпочали перевіряти школи напередодні нового навчального року. З першого вересня у місті планують запровадити змішану форму навчання. На окупованих територіях відновлюватимуть навчання в онлайн форматі.

Про це Суспільному 29 червня повідомила директорка Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Людмила Бухаріна.

"Кожен заклад освіти буде мати “протокол безпеки” в якому будуть зафіксовані всі позиції. Це — відеокамери, і “кнопка безпеки”, достатня кількість запасів води, медикаментів, належним чином облаштоване укриття, з позначками, з системою оповіщення, і не просто для звичайних діточок, а й включаючи дітей з особливими освітніми потребами", - каже вона.

Наразі освітяни складають списки учнів та педагогів, які можуть відновити навчальний процес.

"Ми маємо створити оптимальну мережу закладів освіти і класів. Тому, що це пов'язано із фінансуванням, субвенцією і так далі. Цей процес не сталий, тому постійно цифри змінюються, але на певну дату ми будемо знати таку кількість для того аби потім правильно та економічно обґрунтовано створити таку мережу", - додає Людмила Бухаріна.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, по територіях, де ведуться активні бойові дії, повністю відсутні діти і вчителі.

"Від половини до ста відсотків. Навіть в обласному центрі третина дітей відсутня і виїхала за кордон. І це теж питання щодо подальшого функціонування цих закладів. Все це опрацьовується. Але разом із цим є люди, котрі приїхали до Запоріжжя з інших територій. Це із міст нашої області, з Маріуполя, Донеччини, з Херсонщини зараз потік йде. Тому вважаємо, що нам також потрібно надати їм допомогу — освітні послуги і забезпечити роботою наших вчителів", - каже він.

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок