Відстрілялись і поїхали: речник Повітряних сил розповів, як РФ б'є по Харкову

Відстрілялись і поїхали: речник Повітряних сил розповів, як РФ б'є по Харкову

Доповнено
Відстрілялись і поїхали: речник Повітряних сил розповів, як РФ б'є по Харкову
. Запуск російської ракети, 13 червня 2022 року. Фото: Вадим Беліков

Накрити вогнем російських військових, які б'ють по Харкову, складно, бо вони швидко змінюють позиції.

Про це у коментарі Суспільному сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Вони ж не стоять там під кущами й не чекають, коли ми по ним вдаримо. Як ми воюємо, так і вони воюють — кожен раз змінюється місце дислокації. Артилерія на місці не стоїть: дві хвилинки відстріляли й змінює свої позиції, бо буде накрита контрбатарейним вогнем. Це класика", — пояснив Ігнат.

За його словами, Харків обстрілюють і високоточними ракетами, і системами залпового вогню.

"РСЗВ можуть летіти у безпосередній близькості від Харкова: тобто розгортаються батареї "Градів", "Смерчів" чи "Ураганів", й за лічені хвилини завдають удар. Якщо така інформація є, що вони розгортаються, безумовно, буде ввімкнена повітряна тривога, щоб містяни змогли заховатися у безпечні місця. Харків близько до лінії фронту. І як й усі інші міста, які близько, обстрілюється не лише високоточними технологічними ракетами, а й РСЗВ, а це хаотичний вогонь, накривання "квадратами", і, на жаль, від цього вогню дуже багато страждає мирних людей", — сказав Юрій Ігнат.

Мер Харкова Ігор Терехов в етері національного марафону сказав, що російські війська обстрілювали місто і позаминулої, і минулої ночі.

"У багатьох районах Харкова лунали вибухи, знищені житлові об'єкти. Той цинізм і та агресія, з якою російські окупанти руйнують сьогодні інфраструктуру міста Харкова, говорить тільки про одне, що вони дуже злі. У них не виходить наступ. Щодо вибухів — це нова тактика російського агресора, бо місто Харків поступово повертається до життя", — сказав міський голова.

Авторки: Марія Солодовнік, Ольга Орел.

Що відомо

  • Протягом останніх тижнів окупанти обстрілюють Харків балістичними ракетами з території Російської Федерації, розповів перший заступник керівника Київської окружної прокуратури Харкова Сергій Шевцов.
  • Про посилення обстрілів говорив і мер Харкова Ігор Терехов.
  • В ніч проти 26 червня Росія масовано обстріляла Харків. О 22:44 у Харкові оголосили повітряну тривогу, близько 22:56 місцеві жителі повідомили про вибухи в Індустріальному районі міста. О 23:45 загрозу удару скасували, однак вже о 00:14 оголосили знову. Одразу пролунала нова серія вибухів на північному сході міста. За кілька хвилин харків'яни повідомили про ще три вибухи від російських ракет. Зайнялася пожежа.
  • Вночі росіяни обстріляли східну частину Харкова. Внаслідок атаки пошкоджень зазнав медзаклад у 602-му мікрорайоні, ніхто з пацієнтів чи медперсоналу не отримав поранень, розказали Суспільному у пресслужбі обласного управляння рятувальників. Також цієї ночі на півночі Харкова горів балкон квартири, машини та гаражі. У житловому будинку Холодногірського району, який обвалився після повітряної атаки РФ, бійці ДСНС врятували двох людей.

Читайте також

"Тиск на емоції": Зеленський — про російські удари по Харкову

Терехов назвав райони Харкова, які постійно обстрілює армія РФ

На початок