На Одещині колишній керівник райадміністрації незаконно нараховував собі додаткові виплати — поліція

На Одещині колишній керівник райадміністрації незаконно нараховував собі додаткові виплати — поліція

На Одещині колишній керівник райадміністрації незаконно нараховував собі додаткові виплати — поліція
. canva

На Одещині посадовицю сільської ради та колишнього керівника однієї з районних адміністрацій підозрюють у зловживанні службовим становищем та привласнені чужого майна. Про це повідомили у пресслужбі ГУ Нацполіції в Одеській області.

За інформацією правоохоронців, у Подільському районі колишній керівник РДА протягом семи місяців 2017 року вносив неправдиві дані до офіційних документів. Таким чином нараховував собі додаткові виплати та завдав державі збитків на 350 тисяч гривень. Його дії кваліфікували за частиною 4 статті 191Привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим у великих розмірах КК України.

Також поліцейські підозрюють головну бухгалтерку відділу освіти та культури однієї з сільських рад Березівського району. За версією слідства, протягом шести місяців 2021 року вона підробляла службову документацію, аби їй надходила подвійна зарплата. Їй оголосили підозру за двома статтями: частиною 1 статті 366Службове підроблення та частини 2 статті 191 Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищемККУ.

Якщо провину доведуть, чоловіку загрожує від п’яти до восьми років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років. Посадовиці – до п’яти років обмеження або позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років. 

Читайте також

  • На Одещині посадовицю судитимуть за розтрату бюджетних коштів
  • В Одесі депутата від "Довіряй ділам" Дмитра Чапіра затримали під час отримання хабаря
  • Одеському ексдепутату Ігорю Маркову оголосили підозру в колабораціонізмі

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок