30 тисяч кульок: у Вінниці переселенці облаштували сухий басейн в укритті

30 тисяч кульок: у Вінниці переселенці облаштували сухий басейн в укритті

30 тисяч кульок: у Вінниці переселенці облаштували сухий басейн в укритті
. Переселенці відкрили сухий басейн у Вінниці. Фото: Суспільне Вінниця

Сухий басейн для дорослих у Вінниці відкрили подружжя Єлизавета та Сергій Бойко із Києва. Його наповнили 30 тисячами кульок. Облаштували у підвальному приміщенні, щоб було можна відпочивати і під час тривог. Про те, як вирішили розпочати свою справу, переселенці розповіли Суспільному.

До 24 лютого сім'я мешкала у Києві біля цивільного аеропорту. Для евакуації обрали Вінницю, бо тут живуть батьки Сергія.

"О п'ятій ранку ми виїхали. Ще не було заторів на заправках, не було черг на дорозі. Ми виїхали одні з перших. У ту ніч відчували підвищену тривожність, читали новини. Зрозуміли, що війна, коли побачили зарево. Не можу сказати, де саме. Але це було по Одеській трасі. Нас це дуже налякало", — згадує Єлизавета Бойко.

Під час тривог родина багато часу проводила у підвалі. Це надихнуло облаштувати укриття у вигляді сухого басейну для дорослих. Поміж собою так його і називають — релакс-сховищем.

"Спочатку була думка облаштувати сухий басейн у якомусь бомбосховищі. Потім ми шукали приміщення. Знайшли цей простір. Тут самі себе відчуваємо комфортно", — каже Єлизавета Бойко.

сухий басейн
Фото: Суспільне Вінниця

Звернулися по допомогу до дизайнера, який допоміг все зробити функціональним.

"Шукали українських виробників. Через війну є деякі затримки з постачанням, з матеріалами. Хотіли все зробити якісно. Ось, наприклад, тут 30 тисяч кульок. Ми їх везли з-під Тернополя", — розповідає Єлизавета Бойко.

сухий басейн
Фото: Суспільне Вінниця

"Це можливість розслабитися. Кожна кулька має масажний ефект. Качаєшся, як по валикам . Інша особливість — це те, що тут кожен може знайти собі те, що шукає. Тут можна провести активно час. Було 11 дітей і всі почувалися комфортно", — говорить Сергій Бойко.

Приміщення поділене на зони. Є спеціальне місце для взуття і шафи для речей.

"Є чіл-зона, де можна полежати. Випити кави. Навіть поїсти можна. І є зона самого басейну", — каже Сергій Бойко.

сухий басейн
Фото: Суспільне Вінниця

"Є дві глибини. Перша для входу, так щоб ніжки помочити. Там 50 сантиметрів. Далі ти провалюєшся у 100 сантиметрів. Це вже така глибина хороша", — додає Єлизавета.

Маріуполець Євген до басейну прийшов із родичами.

"Всім відомий антистрес, коли треба лопати плівкові бульбашки. А тут ти в ці суцільні кульки пірнаєш. На перший погляд, то як дитяча забавка. Але насправді, дуже велика розрядка", — говорить Євген.

сухий басейн
Фото: Суспільне Вінниця

За словами власника, під час тестової роботи басейну, навіть організовували побачення. Відвідини платні.

Читайте також

  • "Це місце, де учасники отримають дуже важливі знання". У Вінниці стартувала молодіжна літня школа “Разом до успіху”
  • "Ні" російському контенту. У вінницьких книгозбірнях вилучають твори російської літератури
На початок