Пропагандистські листівки в Охтирці. ДБР розслідує справу про колабораціонізм секретарки міськради

Пропагандистські листівки в Охтирці. ДБР розслідує справу про колабораціонізм секретарки міськради

Доповнено
Пропагандистські листівки в Охтирці. ДБР розслідує справу про колабораціонізм секретарки міськради
. Фото Державного бюро розслідувань

Працівники Державного бюро розслідувань знайшли в Охтирці приміщення, у якому ховали пропагандистську літературу та атрибутику партії ОПЗЖ. Наразі проводиться досудове розслідування кримінального провадження за фактом колабораційної діяльності секретарки Охтирської міської ради. Про це повідомляється на сайті ДБР.

"Після того, як регіональний офіс партії був зруйнований у ході наступу російських окупантів, місцеві активісти ОПЗЖ почали рятувати своє майно. Речі перевозилися у приміщення, яке належить колишньому правоохоронцю, депутату Охтирської міської ради. Під час обшуку працівники ДБР виявили пропагандистські газети та листівки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, блокноти з чорновими записами і з доказами протиправної діяльності, а також посвідчення помічників Народного депутата України.", — сказав речник ДБР м. Полтава Олександр Білка.

За словами Олександра Білки, місцеві представники партії ОПЗЖ поширювали в Охтирці прокремлівські ідеї.

"Встановлено, що місцеві партійці ОПЗЖ під час повномасштабного наступу окупантів відкрито пропагували "руський мир", вони закликали підтримувати дії країни-агресора та допомагати окупантам. Зокрема, секретар Охтирської міської ради, представниця партії ОПЗЖ у соціальних мережах та і в інтерв’ю публічно висловлювалася на підтримку окупації України", — зазначив він.

Раніше правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом справи про колабораціонізм секретарки Охтирської міськради. В рамках цього розслідування і провели обшуки. Досудове розслідування за фактом колабораційної діяльності триває. На сторінці у фейсбук "Охтирський портал" є виступ секретарки Охтирської міськради Вікторії Булах датоване 27 січня.

"У мене чоловік — громадянин Росії, я не можу проголосувати проти свого чоловіка, проти своїх братів, проти своїх сестер, які живуть на сьогодні в Москві. Якщо міський голова вимагає, щоб проголосували і визнали, так хай він вказує, кого він вважає агресором: Путіна. Не так, як він сказав: визнати Росію агресором. Ми проти, фракція ОПЗЖ – проти", — зазначала вона.

23 червня секретарка Охтирської міськради Вікторія Булах сказала, що її слова у січні змонтували.

"Це відео було до війни, воно було змонтоване. Я давала таке інтерв’ю і казала: якщо міський голова вважає Путіна агресором, я сказала, що я з цим згодна, але коли відео було змонтоване, цього слова не було, воно десь зникло. У мене вдома на Слобідській приїздили представники ДБР і пройшов обшук. Але з одного боку я вдячна цим людям, що вони приїхали і нарешті з мене будуть зняті всі обвинувачення", — говорить жінка.

Вікторія Булах сказала, що нічого компрометуючого в неї вдома слідчі ДБР не знайшли.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок