РФ намагалась просунутись у напрямку Бахмута, тривають бої за Сєвєродонецьк — Генштаб

РФ намагалась просунутись у напрямку Бахмута, тривають бої за Сєвєродонецьк — Генштаб

РФ намагалась просунутись у напрямку Бахмута, тривають бої за Сєвєродонецьк — Генштаб
. 17 травня Бахмут, фото: Павло Кириленко

Протягом 22 червня російські війська вели активні обстріли на Слобожанському та Харківському напрямках, а також намагалися просунутись на Донеччині у напрямку Бахмута, щоб встановити контроль над містом Сєвєродонецьк.

Про це повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України.

Зокрема, на Слобожанському напрямку російські збройні угруповання штурмовими діями намагалися покращити тактичне положення своїх підрозділів в районі міста Слов’янськ.

"Противник застосовував ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Богородичне, Нова Дмитрівка, Новопавлівка, Курулька, Долина, Пришиб, Краснопілля, Вірнопілля, Рідне, Червоне, Шнурки, Червона Поляна, Карнаухівка, Велика Комишуваха, Нова Дмитрівка та Семиланне", — розповіли в Генштабі.

На Харківському напрямку Росія веде бойові дії для стримування підрозділів Сил оборони та недопущення їхнього виходу до державного кордону. Тут росіяни здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Харків, Байрак, Перемога, Коробочкине, Шевелівка, Рубіжне, Леб’яже, Мосьпанове, Шестакове, Петрівка, Руська Лозова, Хрестище, Кулиничі, Уди, Старий Салтів, Верхній Салтів, Питомник, Ртищівка та Печеніги.

На Донецькому напрямку окупаційні війська намагаються просунутися у напрямку міста Бахмут та встановити контроль над містом Сєвєродонецьк.

На Сєвєродонецькому напрямку РФ завдала авіаційних ударів у районах населених пунктів Верхньокам’янка, Сєвєродонецьк та Сиротине. Також тривають бойові дії за місто Сєвєродонецьк.

На Бахмутському напрямку російські військові завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Берестове, Яковлівка, Клинове і Вершина та авіаційно-ракетних ударів неподалік Часового Яру, Новолуганського та Гірського.

На Краматорському напрямку росіяни активних наступальних дій не вели, натомість обстрілюючи позиції Сил оборони зі ствольної артилерії в районах Пришиба, Сидорового, Донецького та Маяків.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках Росія продовжує систематичний вогневий вплив з метою недопущення перекидання підрозділів Сил оборони на інші напрямки.

Також РФ завдала авіаційних ударів поблизу Новобахмутівки, Кам’янки, Авдіївки, Павлівки, Вугледара та Шевченка. При цьому в районі Новобахмутівки українські військові відбили штурм та змусили росіян відійти.

На Південнобузькому напрямку російські збройні угруповання інженерним обладнанням позицій, вогневим впливом зі ствольної та реактивної артилерії, намагаються не допустити просування підрозділів українських військ вглиб захопленої території.

На Сіверському напрямку РФ застосувала ствольну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Тур’я, Миропільське та Славгород Сумської області.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 119. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne 3.0

"Росіяни відчували: ми будемо відбиватися до кінця", — останні спогади командира "Карпатської Січі" про оборону Київщини

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок