Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 119-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 119-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 119-й
Російський снаряд у селищі Кам'янське на Запоріжжі. Фото: Запорізька ОВА

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії розпочали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває сто дев'ятнадцяту добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

19:00. В тимчасово окупованому Токмаку Пологівського району Запорізької області почастішали випадки, коли російські військові звертаються до місцевих лікарів. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Головна вимога, з якою звертаються російські найманці – це надати довідки про нездатність продовжувати військову службу за станом здоров’я.

18:35. З 23 червня відновлюється двосторонній рух автотранспорту греблею Дніпрогес. Проїзд буде дозволено в обидві сторони, у звичному режимі, повідомили в Запорізькій ОВА.

17:00. У Запоріжжі збільшили проміжок часу, коли дозволено придбати алкогольні напої. Згідно з наказом голова Запорізької ОВА Олександра Старуха, час продажу змінили для магазинів, кафе та ресторанів:

  • с 10:00 до 18:00 алкоголь можна придбати у магазинах;
  • с 10:00 до 21:00 продаж алкогольної продукції дозволений у кафе та ресторанах.

Дозволяється торгівля алкогольними напоями виключно на території Біленьківської сільської, Долинської сільської, Запорізької міської, Михайлівської сільської, Петро-Михайлівської сільської, Широківської сільської територіальних громад.

16:30. Сторічний паровий млин було пошкоджено внаслідок обстрілів Гуляйполя Запорізької області. Про це 22 червня повідомили на фейсбук сторінці Гуляйпільські старожитності.

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 119-й
Фото з Facebook-сторінки Гуляйпільські старожитності

Будівля, зведена у 1894 році, є унікальним зразком промислової архітектури та входить до історичного ареалу міста.

11:40. В.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв закликав запоріжців 22 червня бути особливо уважними та обережними:

"Саме сьогодні, у День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни, існує висока ймовірність ворожих провокацій та ракетних обстрілів. Тому, будь ласка, утримуйтесь від перебування у місцях масового скупчення, ні в якому разі не ігноруйте повітряну тривогу та тримайтеся ближче до безпечних місць".

11:00. Російські війська знищили медичну амбулаторію села Кам'янське Василівського району. Будівля не підлягає відновленню, повідомили в Запорізькій ОВА.

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 119-й
Недобудована амбулаторія у селі Кам'янське Василівського району. Фото: Запорізька ОВА

10:00. Впродовж доби, 21 червня, внаслідок артилерійських обстрілів російськими військами сталося 9 пожеж у Пологівському районі. В Оріхові горів цех підприємства, теплиця з відходами та сміття на відкритій території. У Гуляйполі — житлові будинки та господарча споруда. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС Запорізької області.

Також піротехніки ДСНС виявили та знищили на місці 13 одиниць касетних кумулятивно-осколкових елементів та 2 реактивні снаряди від РСЗВ "Ураган" у населених пунктах Запорізького району.

09:30. Протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 17 000 споживачів. Зокрема, фахівці компанії повернули енергоживлення 16 260 родинам Оріхівщини, що були знеструмлені напередодні внаслідок бойових дій. Ще 685 домівок були заживлені у м. Пологи.

09:10. У Запорізькій ОВА повідомили, що протягом доби, 21 червня, проведено евакуацію цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1362 особи, з них 349 – діти.

09:00. Впродовж минулої доби російські військові здійснили 42 обстріли позицій українських захисників зі ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Також велися обстріли цивільної інфраструктури у районах населених пунктів Гуляйполе, Оріхів, Таврійське, Новояковлівка. Про це повідомили в Запорізькій обласній військовій адміністрації.

08:30. 22 червня планується виїзд приватного автотранспорту на тимчасово окуповані території з обласного центру. Сформована черга автівок на поточний день чекає дозволу на виїзд.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 118-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок