В Україні наразі не працює вся нафтопереробна сфера — "Нафтогаз"

В Україні наразі не працює вся нафтопереробна сфера — "Нафтогаз"

Важливо
В Україні наразі не працює вся нафтопереробна сфера — "Нафтогаз"
Заправка автомобіля бензином на АЗС. Фото: УНІАН

Через війну та атаки військових РФ по українським об'єктам інфраструктури, в Україні утворився дефіцит палива. Наразі вся нафтопереробна сфера не працює.

Як розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко, через обстріли та зупинку роботи нафтопереробної сфери наразі складно забезпечувати логістику нафтопродуктів на український ринок. Він зазначив, що "Нафтогаз" зможе долучитися до розв'язання проблем на ринку палива, коли отримає ресурси.

"Коли ми отримаємо повністю управління мережу АЗС, коли вирішиться проблема з логістикою і ми зможемо отримувати ресурс для створення національного резерву нафтопродуктів, після цього "Нафтогаз" зможе долучитися для розв'язання проблем на ринку палива і забезпечувати і стабільність, і прозорість, і справедливість цін на цьому ринку", — розповів голова "Нафтогазу".

Загалом військові РФ розбомбили близько 20 нафтобаз. У квітні внаслідок авіаударів було знищено єдиний великий нафтопереробний завод України в Кременчуці (Полтавська обл.), на який припадало близько 40% загальних поставок бензину та дизельного пального.

Війна. Всі останні новини

Що відомо

  • Одним із наслідків російської агресії стала паливна криза в Україні. Російські окупанти цілеспрямовано знищують інфраструктуру для виробництва, постачання і зберігання пального.
  • 15 березня Верховна Рада скасувала акциз на пальне, а ставку ПДВ по цих позиціях зменшила з 20% до 7%. 24 квітня у Верховній раді зареєстрували законопроект, яким передбачалося скасування 7%-вого ПДВ на ввезення пального й нульового акцизу на постачання бензину та скрапленого газу.
  • 17 травня перша віцепрем’єрка Юлія Свириденко повідомила, що уряд України вирішив призупинити регулювання цін на бензин.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок