Російські окупанти дистанційно мінують територію Чугуєва на Харківщині

Російські окупанти дистанційно мінують територію Чугуєва на Харківщині

Доповнено
Російські окупанти дистанційно мінують територію Чугуєва на Харківщині
. Фото: Чугуївська РДА

Російська армія мінує територію Чугуєва та Чугуївського району. Жителів закликають бути обережними і не наближатися до небезпечних предметів.

Армія окупантів розміщує протитанкові міни дистанційно, повідомив журналістам 21 червня начальник Головного управління Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко.

"Зранку сьогодні були розкидані по місту Чугуєву дистанційно міни протитанкові. Протитанкові міни мають механізм самознищення, вони знищуються впродовж часу — від однієї години до 48 годин, що викликає значну небезпеку для місцевих мешканців", — сказав Тимошко.

За його словами, йдеться про протитанкові міни ПТМ-1 зеленого кольору

"Самоліквідовується впродовж часу, час залежить від температури навколишнього середовища. Чим тепліше на вулиці, тим скоріше вони вибухають... Зараз вибухотехніки Нацполіції, ДСНС, ЗСУ здійснюють розмінування місцевості — це досить велика місцевість у місті Чугуєві. Це декілька кварталів у місті. Поліція здійснює охорону цієї території з метою, щоб туди не зайшли місцеві мешканця, не стали жертвами кацапів", — сказав Тимошко.

На яких вулицях Чугуєва є мінна небезпека

  • Литвинова — Манежна
  • Пирогова — Островського — Зелена — 1-го Травня
  • район вул. Карбишева

Попередження для жителів Чугуївщини опублікувала районна державна адміністрація.

"Це протитанкова міна ПТМ-1. Мінування нею проводиться за допомогою реактивних систем залпового вогню, зокрема "Ураган" або вертолітною системою дистанційного мінування лише на грунт. Вона має зелений, сіро-зелений, жовто-сірий або коричнево-сірий колір", — йдеться у повідомленні.

Людей, які помітили міни або інші боєприпаси, просять терміново звертатися до рятувальників за номером "101".

Що відомо

  • У квітні аналогічні міни російські окупанти розкидали по території Харкова: як їх знищували
На початок