Міністр освіти України служить у лавах тероборони

Міністр освіти України служить у лавах тероборони

Ексклюзивно
Міністр освіти України служить у лавах тероборони
Міністр освіти Сергій Шкарлет. Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, фото: УНІАН

Наприкінці квітня депутат Київради Михайло Наконечний опублікував фото, на якому був міністр освіти і науки Сергій Шкарлет та ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький. На ньому обидва у військовій формі в бронежилетах та з автоматами. Ця світлина викликала обурення та критику серед людей. Зокрема українців обурило, чому працівники освітньої сфери знаходяться не на своєму робочому місці та зі зброєю.

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет пояснив Суспільному, чому він був на фото зі зброєю.

"Я прийшов, я ж чоловік, який мав на той час звання підполковника, який володіє зброєю, який з перших днів мав бажання записатись до ТрО, а те, що це фото … Об'єктивно, я його не робив, коли воно записувалось, це фото було зроблено за бажанням керівника цього угруповання тероборони, я його не виставляв. Я взагалі не мав звички виставляти фото. Те що там, ну хто там… Там не тільки пан Луцький, там чоловік 6 чи 7", — розповів Шкарлет.

Міністр освіти України та ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький
Міністр освіти України та ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький. Фото: Ксенія Семенова

Шкарлет розповів, що він хотів записатися в лави тероборони, але в квітні не було такої можливості.

"Так, тоді. Об'єктивно раніше не міг, тому що був певний військовий протокол, щодо діяльності Кабінету міністрів, як тільки це стало можливе, я в перший же день пішов це й зробив", — зазначив він і додав, що наразі він знаходиться в лавах тероборони, у добровільному формуванні.

Він також зазначив, що його призвуть, коли вирішить держава. За словами Шкарлета, що в нього також є своя мисливська зброя, з якою він давно і вміє поводитись.

Війна. Усі останні новини

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок