У Вінниці зросте вартість проїзду в маршрутках

У Вінниці зросте вартість проїзду в маршрутках

У Вінниці зросте вартість проїзду в маршрутках
. Фото: Суспільне

Із 18 червня у Вінниці підвищать тарифи на проїзд у маршрутках. По місту вартість проїзду становитиме 15 гривень. До сіл Писарівка та Щітки 18 гривень, до Малих Хуторів 15 гривень. Таке рішення затвердили сьогодні, 16 червня, на виконкомі Вінницької міськради.

Причина здорожчання — зростання вартості пального, каже керівник асоціації приватних перевізників ГО "Маршрут" Олександр Гота.

"Цієї вартості не вистачає"

"Я подав розрахунки в мерію. У них я заклав вартість дизелю 50-52 гривні (тиждень тому). На сьогодні він вже 57-60 гривень", — каже Олександр Гота.

Наразі тарифу маршрутках Вінниці становить 10-12 гривень. І цієї вартості не вистачає, аби покрити витрати на обслуговування транспорту та розрахунок за пальне, каже Гота.

"Паливо зараз коштує 57-60 гривень на дизель. Його немає на заправках. Ми вимушені з'їжджати з маршрутів вдень, ввечері. Вранці наші перевізники стоять з пʼятої години, прокидаються раніше, щоб заправитися", — розповідає Гота.

Водій Сергій працює на маршруті 2-А, що на Старому місті. Каже, через кризу з пальним доводиться зʼїжджати з маршруту, щоб дозаправитися. А тому збільшують інтервал руху.

"Дуже довго стоїмо на заправках: по дві, а то й три години. Людей стало набагато менше. Дуже важко їздити, не заробляємо", — каже Сергій.

У Вінниці піднімуть тарифи на проїзд у маршрутках: як саме
Фото: Суспільне

Вінничани про здорожчання проїзду

"Звичайно, негативно відношусь до цього. Ціни підвищуються, а зарплати ні. Тому це буде для нас, звичайних мешканців, витрати відчутні", — каже вінничанка Наталія.

"Наприклад, ви заходите в магазин, всі продукти дорожчають. Те саме стосується пального. Мало кому це сподобається. Ви ж знаєте, як наш народ реагує, коли щось піднімається, тільки не зарплати", — каже вінничанин Станіслав.

"Я впринципі пенсіонерка, то в мене такий транспорт, знаєте як. А маршруткою користуюся, коли їду на дачу. Тому буде мати для мене значення. Якщо складні такі умови в країні. Можна іти на зустріч, з розумінням ставитися", — розповідає вінничанка Валентина.

Розрахунки тарифів від приватних перевізників у мерії перевірили. Наразі готують проект рішення нової вартості проїзду. Його винесуть на розгляд виконкому міськради,розповіла телефоном очільниця міського департаменту в справах ЗМІ Наталія Конончук.

Востаннє вартість змінювали торік у червні. З пʼяти-шести гривень проїзд зріс удвічі — до 10-12. Тоді ж перевізники хотіли — 15 гривень.

Читайте також

  • "Хлібне перемирʼя": у Вінниці на премʼєру вистави на повість Жадана прийшли понад триста глядачів
  • Маскувальні сітки, аптечки та провізія: як працює волонтерський центр на Вінниччині
На початок