В Україні саме зараз відбувається битва за майбутнє Європи — Зеленський

В Україні саме зараз відбувається битва за майбутнє Європи — Зеленський

В Україні саме зараз відбувається битва за майбутнє Європи — Зеленський
. Фото: ОПУ

Російське вторгнення в Україну — лише перший крок, який потрібен керівництву РФ, щоб відкрити дорогу до інших країн.

"Російські танки, які штурмують міста українського Донбасу, які пробують наступати на українські Харків, Миколаїв, Запоріжжя, мають бути зупинені й спалені або вигнані з території незалежної України. Щоб вони ніколи більше не змогли прийти ані в Прагу, ані в Остраву, ані у Брно, ані у Плзень, ані в Карлові Вари, ані в будь-яке інше місто нашого континенту. Саме в Україні й саме зараз відбувається битва за майбутнє Європи", — сказав президент України під час звернення до обох палат парламенту Чехії.

Він нагадав, що російські військові чітко усвідомлюють, що воюють саме проти європейських цінностей, проти того, що "будь-який вільний народ Європи, який розділяє спільні європейські цінності, може стати частиною європейського об’єднання".

"А отже, посилювати європейське об’єднання й сказати "так" Україні – це також оборона у цій війні. Це буде ще один історичний прояв того сенсу, який міститься у словах: ми – з вами, будьте з нами", — зазначив він.

Зеленський наголосив на необхідності погодити сьомий пакет санкцій, а також на озброєнні.

"Сучасну й достатньо потужну зброю, фінансову допомогу й фундаментальну ціннісну підтримку, яка нарешті виб'є з рук Росії її головну ідеологічну зброю, а саме — твердження, ніби Європа не здатна до реального об'єднання й ніби Україна не потрібна Європі", — заявив глава держави.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 112. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок