У Празі закриють Центр прийому українських біженців через перевантаження

У Празі закриють Центр прийому українських біженців через перевантаження

У Празі закриють Центр прийому українських біженців через перевантаження
. Прага, Чехія. Фото: Depositphotos

У Празі закривають регіональний центр допомоги українським біженцям (KACPU) через перенаселеність мегаполіса.

Про це повідомив мер Праги Зденек Гржиб, передає Ceske Noviny.

За його словами, центр у ВисочанахВисочани — район Праги. востаннє реєструватиме біженців 15 червня, а ввечері 16 червня він закриється на невизначений термін. Там залишиться лише інформаційна служба, яка повідомлятиме біженцям, як можна отримати допомогу, зокрема, де можна дешевше винайняти житло. Також на головному вокзалі Праги будуть розміщені листівки та інформаційні щити для біженців

"Якщо ситуація з розподілом біженців зміниться, ми готові відкрити KACPU. Але ми не можемо приймати людей там, де ми не можемо про них подбати", — сказав Гржиб.

Водночас він зазначив, в українців ще є можливість отримати безкоштовний квиток в інший регіон.

За словами мера Праги, у зв’язку з початком туристичного сезону влада має звільнити частину готелів та пансіонів, де тимчасово розміщували біженців. Водночас упродовж літа планується розширити місткість гуртожитків у місті.

Своєю чергою голова МВС Віт Ракушан повідомив, що у зв'язку із закриттям столичного Регіонального центру сприяння Україні (KACPU) держава забезпечить реєстрацію біженців у центрах в інших чеських регіонах, інформує Czech Radio. За його словами, центри допомоги оптимізують графік роботи, і, з огляду на кількість біженців, можуть скоротити години роботи.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • За даними МВС Чехії, з моменту вторгнення Росії в Україну у Чехії тимчасовий захист отримали 357 566 українців.
  • Чеський перевізник RegioJet з 11 червня запустив регулярне залізничне сполучення між Прагою, Львовом та Києвом.
  • 18 травня уряд Чехії ухвалив зміни до закону про допомогу українцям на тлі війни з Росією, які стосуються виплат грошової допомоги біженцям із України та розгляду заявки про надання тимчасового захисту.
  • У Польщі з 1 червня змінилися правила видачі безплатних квитків на потяги українським біженцям. Інші правила пільгового користування польською залізницею для українців залишаються незмінними.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 111. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок