8-річний полтавець віддав свої заощадження для ЗСУ. Олександр Кушніров. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

8-річний полтавець віддав свої заощадження для ЗСУ. Олександр Кушніров. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

8-річний полтавець віддав свої заощадження для ЗСУ. Олександр Кушніров. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ
. Фото: Суспільне Полтава

8-річний мешканець Полтави Олександр Кушніров передав на потреби Збройних сил України понад 5 тисяч гривень. Ці гроші він збирав, зокрема, для відбудови Співочого поля, де колись виступала його мама, однак нині він має нову мрію – про перемогу України.

Сашко Кушніров приходить до резиденції Святого Миколая — тут благодійна організація збирає гроші на допомогу військовим. 31 травня хлопчик пожертвував 200 гривень, а кілька днів тому передав усі заощадження, які збирав 4 роки.

"5 тисяч 270 гривень. Я збирав гроші на дім, на машину. Я хотів відбудувати Співоче поле. Вирішив віддати їх (гроші – ред.) військовим", – говорить хлопчик.

За словами батька Олександра, Владислава Кушнірова, його син ніколи не збирав кошти для того, щоб щось собі купити.

"Він завжди якимись такими мріями дорослими... Ще до початку оцього наступу він збирався частину коштів виділити для своєї рідної школи, для ремонту спортмайданчика. Ми навіть з директором школи розмовляли з цього приводу", — зазначає чоловік.

Владислав Кушніров говорить, що рішення син ухвалив самостійно. Поділитися заощадженнями вирішив, коли дізнався про історію 9-річної Кіри Губіної з Чернігова. Вона обрізала та продала волосся, а виручені гроші віддала для Збройних сил України.

"Я в нього перепитав, чи дійсно він бажає і чи розуміє, що гроші назад не повернуться. Ми почекали декілька днів, але бажання не зникло", – каже батько волонтера.

Олександр каже, що й надалі жертвуватиме гроші для потреб військових.

"У мене скоро день народження, мені буде 9 років. Якщо мені подарують гроші, я віддам їх військовим. Моя величезна мрія — стати добрим і класним футболістом, воротарем. І я мрію жити у вільній Україні", — говорить він.

На знак вдячності волонтери подарували хлопчикові пряник із літаком "Мрія".

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для на

На початок