Дітям з Охтирщини передали подарунки з Європи

Дітям з Охтирщини передали подарунки з Європи

Дітям з Охтирщини передали подарунки з Європи
. Фото: Андрій Міхєєв

Дітям Охтирського району передали подарунки з Австрії та Угорщини. Це солодощі, приладдя для малювання та смаколики. Близько 300 пакунків роздали в Боромлі, Охтирці та Тростянці.

Діти з Австрії та Угорщини самі обирали, що потрібно їхнім одноліткам в Україні. Подарунки доставили волонтери з Дніпра. Опікувалася доставленням команда кухарів, які протягом кількох тижнів готували благодійні обіди в Охтирці та Тростянці.

"Годували 3 тижні польовою кухнею людей. І цей сюжет побачили в Австрії і в Угорщині через ЗМІ і таким чином сказали, а ми хочемо допомогти також дітям конкретно. І ось з нами зв’язалися, і таким чином передали", – розповідає Олександр Купрієнко, волонтер.

Подарунки роздавали у Тростянці, Охтирці, Боромлі. В кожному місті, кажуть, за пакунками прийшли близько сотні дітей.

"Ми спеціально вибирали ту локацію, яка найбільше постраждала. Тому що, тут дітям було найважче, вони все чули, бачили і треба їм надавати якісь миті щастя, щоб вони відчували, що життя є, воно триває", – каже волонтер.

"Ми спочатку, коли в перший день бомбили, поїхали у В'язове, там трошки пожили, потім ми поїхали в Зіньків Полтавської області. Після 9 травня ми подумали, що все буде гаразд і поїхали додому. І живемо. А потім, коли ми спали, десь о 5 ранку в нас прогриміло три вибухи, нам було дуже страшно", – пригадує Андрій, мешканець Охтирки.

"Дуже підтримують діти. Навіть, я б сказала, вони краще перенесли війну, чим я. Мабуть, тому що я знаю, що я знаю, що це може бути, а вони ще ні", – додає Віра Гончаренко, мешканка Охтирки.

Як сказали волонтери, за два дні в Боромлі, Тростянці та Охтирці роздали близько 300 подарунків.

Автор – Андрій Міхєєв

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок