Окупанти відправлять на військову службу понад 3 тисячі кримчан

Окупанти відправлять на військову службу понад 3 тисячі кримчан

Окупанти відправлять на військову службу понад 3 тисячі кримчан
.

На окупаційній Кримській військово-морськії базі Чорноморського флоту особовий склад чергових підрозділів провів навчання з відбиття нападу диверсійно-розвідувальної групи на об'єкти флоту.

Захід пройшов у відповідності з планом перевірок рівня підготовленості чергових підрозділів ЧФ, пише прес-служба Міноборони Росії.

За задумом невідома група проникла на територію однієї з військових частин КВМБ і з боєм зайняла одну з будівель. Особовий склад чергового підрозділу по сигналу тривоги вступив в навчальний бій з умовним противником і заблокував «диверсантів» в будівлі до прибуття групи підкріплення.

Підрозділ підкріплення на універсальних бронеавтомобілі підвищеної захищеності «Тайфун-К» і бронетранспортерах БТР-82АМ виконало штурм будівлі і здійснив затримання ДРГ.

У навчанні було задіяно близько 10 одиниць військової і спеціальної техніки. Всі групи чергового підрозділу виконали нормативи збору і прибуття до призначеного місця і успішно застосували отримані в ході бойової підготовки навички дій в різних ситуаціях.

В окупованих Криму і Севастополі розпочався весняний призов 2020 року громадян на військову службу. Всього з території Кримського півострова окупанти планують відібрати і направити для проходження військової служби порядка 3,3 тисяч осіб.

У зв'язку з чинним комплексом карантинних заходів в регіоні призовні і збірні пункти забезпечені захисними медичними масками, дезінфікуючими засобами і безконтактними термометрами. Передбачена регулярна дезінфекція місць загального користування. Посилено режими провітрювання і знезараження приміщень.

Перед відправкою до військових частин молодим людям видадуть військову форму одягу та персональні банківські карти для перерахування на них грошового забезпечення. Велика частина молодого поповнення відправиться проходити службу за межі Криму, до військових частин Південного та інших військових округів.

З молодим поповненням окупанти проведуть комплекс карантинних заходів. На 14 днів особовий склад буде розміщений в окремих казармах, харчування та навчання буде організовано окремо від решти військовослужбовців військової частини. Контроль стану здоров'я прибулих військовослужбовців буде здійснюватися постійно, з термометрією не менше трьох разів на добу.

Весняний призов триватиме до 15 липня 2020 року.

Що відомо

  • Авіація Південного військового округу, яка базується в Криму, проведе навчання над акваторією Чорного моря. Навчання розпочнуться 27 березня.
  • Раніше повідомлялося, що Російська Федерація в черговий раз провела військові навчання на території анексованої АР Крим. Під час навчань РФ незаконно використовувала один з аеродромів в Криму.
  • У січні 2020 року Чорноморський флот РФ біля берегів окупованого Криму із зенітних ракетно-гарматних комплексів ЗРПК "Панцир-С1" провів навчання з пошуку та знищення повітряної цілі.
  • Перші в цьому році військові навчання з ракетними стрільбами біля берегів окупованого Криму в Чорному морі Росія провела 9 січня.
На початок