МВС розробило понад 250 нових питань для іспиту на водійські права

МВС розробило понад 250 нових питань для іспиту на водійські права

МВС розробило понад 250 нових питань для іспиту на водійські права
МВС розробило понад 250 нових питань для іспиту на водійські права. Посвідчення водія. Фото: УНІАН

Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ розробив понад 250 нових тестових питань до екзаменаційних білетів для складання теоретичного іспиту на посвідчення водія.

Про це повідомила пресслужба ГСЦ.

Окрім нових питань, в екзаменаційних білетах з’явився новий розділ "Панель приладів", розуміння якого необхідне для керування сучасними автомобілями.

"Питання адаптовані до інноваційних рішень європейського формату, а саме Франції, досвід якої було проаналізовано для прикладу. Адже тут значну увагу приділяють підвищенню культури водіння в цілому, поєднанню теоретичних та практичних навичок керування, безпеці всіх учасників дорожнього руху і прийняттю рішень в критичних ситуаціях", — наголошують у відомстві.

Головний сервісний центр МВС додає, що кількість жертв ДТП за 2021 рік у Франції була вдвічі менша, ніж в Україні.

Оновлені екзаменаційні білети для теоретичного іспиту можна знайти за посиланням.

Що відомо

  • Наприкінці квітня в Україні спростили процедуру обміну та відновлення водійських прав.
  • Кабінет міністрів спростив процедуру підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами у період дії воєнного стану.
  • 22 березня Кабмін оприлюднив постанову, відповідно до якої період воєнного стану до керування транспортними засобами категорії С, С1 на території України допускаються особи, які мають посвідчення водія категорії В.
  • 11 травня Кабінет Міністрів на період дії воєнного стану в Україні спростив процедуру навчання та отримання посвідчення водія у сервісних центрах МВС.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 98. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок