Дослідили пісок і воду: пляжі Черкас готові до відкриття сезону

Дослідили пісок і воду: пляжі Черкас готові до відкриття сезону

Дослідили пісок і воду: пляжі Черкас готові до відкриття сезону
. Суспільне Черкаси

На черкаських пляжах наводять лад, розповів Суспільному виконувач обов'язків директора комунального підприємства "Благоустрій" Андрій Сопілков. За його словами, територію пляжу "Митницький" збільшили на 300 метрів завдяки новому скверу. А на "Казбетському" пляжі планують встановити ще один дитячий спортивний майданчик.

За словами Андрія Сопілкова, станом на 31 травня, три комунальні пляжі Черкас оновлені та готові до початку пляжного сезону.

Людмила переїхала в Черкаси з Краматорська два місяці тому і влаштувалася на роботу у комунальне підприємство "Благоустрій". Розповіла, що місцевий Дніпро їй нагадує дім.

Дослідили ґрунт і воду, навели лад: пляжі Черкас готові до відкриття сезону
Переселенка Людмила. Суспільне Черкаси

"Черкаси мені чимось нагадують наші Блакитні озера. Картинка тут майже така ж, теж пляжі, теж люди, тільки сонце по-іншому світить", – пояснила переселенка.

Поряд на пляжі тренерка з тріатлону Наталія займається з дітьми: відпрацьовують плавання та біг. Жінка розповіла, що торік їй не сподобалося, як була прибрана територія.

Дослідили ґрунт і воду, навели лад: пляжі Черкас готові до відкриття сезону
Тренерка з тріатлону Наталія. Суспільне Черкаси

"Дно не дуже мені подобається, діти дуже травмуються. 2021 року ми вибирали з дна відро сміття. Цього року, я думаю, буде теж саме", – прокоментувала тренерка.

2022 року дно обстежили, розповів виконувач обов'язків директора комунального підприємства "Благоустрій" Андрій Сопілков. За його словами, нині три комунальні пляжі Черкас готові до початку сезону – експертизу ґрунту й води зробили, відремонтували й пофарбували навіси та лавки, відновили пішохідні доріжки, прочистили пісок від торішнього очерету й зламаного гілля.

"Всі туалети працюють, вода в усіх планах забезпечена, пісок у нас чиститься, є машинка для прибирання піску, трава коситься, прибирається, все вивозиться. Я думаю, що санітарний норматив ми весь виконаємо протягом всього року", – пояснив Андрій Сопілков.

Дослідили ґрунт і воду, навели лад: пляжі Черкас готові до відкриття сезону
Черкаський пляж. Суспільне Черкаси

Вікторія Наденко вперше 2022 року вийшла до Дніпра. Вона розповіла, що це місце для відпочинку обрала не випадково.

"Це наше улюблене місце для відпочинку. Завжди чисто, прибирають, також додають шезлонги. Ще їх не поставили, але загалом будуть. Завжди є тінь, що чудово в такі спекотні дні, великий плюс, що є водичка проточна, аби сполоснутися, вбиральні, це дуже круто", – розповіла пані Вікторія.

За словами Андрія Сопілкова, комунальники будуть вдячними відвідувачам за дбайливе користування пляжами.

Дослідили ґрунт і воду, навели лад: пляжі Черкас готові до відкриття сезону
Виконувач обов'язків директора комунального підприємства "Благоустрій" Андрій Сопілков. Суспільне Черкаси

"Як ми збережемо те, що є, навіть у цьому році, то я буду дуже вдячний всім відвідувачам наших пляжів, бо як ставляться у нас, шкодять, то ми не встигаємо ремонтувати. Ми в цей сезон входимо досить непогано для тих умов, в яких ми працюємо", – прокоментував керівник.

За його словами, їхнє комунальне підприємство під час воєнного стану працює в штатному режимі.

Що відомо

  • За інформацією місцевих органів влади, в області налічується 10 пляжів, що мають офіційний статус:

У Черкасах – "Соснівський – 1", "Соснівський – 2" , "Казбетський", "Митницький", "Дахнівський", земельна ділянка 0,5 га по вул. Героїв Дніпра, біля перетину з вул. Сержанта Смірнова.

  • По області:

міський пляж на ставі "Долинка" м. Христинівка та 15 місць масового відпочинку (далі – ММВ) на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання (у м. Черкаси – ММВ ТОВ "Берег-2007, ТОВ "ВАІС", Парк розваг "Рив’єра", ТОВ "Камбуз", ПП "Строй–Центр-2000", м. Канів – рекреаційна зона на набережній (вул. Героїв Дніпра), зона відпочинку Парк "Міст-побратимів", с. Прохорівка, Канівського району – пляжі бази відпочинку "Комсомольська" та "Сонячна", місця масового відпочинку у містах Звенигородка, Кам’янка, Сміла, Ватутіне та у селах Червона Слобода і Чорна Кам’янка.

Авторка Ольга Мацканіч

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок