Депутати пропонують обмежити в Україні музику держави-агресора

Депутати пропонують обмежити в Україні музику держави-агресора

Група народних депутатів зареєструвала законопроєкт №7273-д про обмеження в Україні музичних творів виконавців, які з 1991 були або є громадянами держави-агресора.

Про це йдеться в картці законопроєкту на сайті Верховної Ради.

Документ пропонує заборонити публічне виконання, показ, демонстрацію музичних творів, здійснених або створених співаком, який є або був у будь-який період після 1991 року громадянином держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором.

Депутати також пропонують:

  • запровадити Перелік музичних виконавців (співаків) держави-агресора, які засуджують агресію проти України, та визначити механізм його формування;
  • збільшити до 40 % частку пісень державною мовою при здійсненні радіомовлення;
  • збільшити до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою;
  • заборонити проведення гастрольних заходів, учасниками яких є музичні виконавці (співаки) які є громадянами держави-агресора, окрім тих, які внесені до Переліку;
  • заборонити відтворювати в автобусах музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон — лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів), а також заборонити відтворювати музику в салоні таксі без згоди всіх пасажирів.

"Сьогодні українська музика допомагає впоратись із емоціями та підняти бойовий дух не лише собі, але й оточуючим. Безліч композицій отримали нове життя та набули нового змісту. Саме тому слід вжити заходів щодо обмеження музичного продукту держави- агресора на території України", — стверджується в пояснювальній записці до законопроєкту.

Станом на 30 травня документ було направлено на розгляд профільного комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 96. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок