Старт вступної кампанії: які професії популярні на Черкащині

Старт вступної кампанії: які професії популярні на Черкащині

Старт вступної кампанії: які професії популярні на Черкащині
. Суспільне: Черкаси

У Черкасах перед стартом вступної кампанії від майбутніх студентів до вищого професійного училища надійшли 32 онлайн-заяви. Розповіла Суспільному членкиня приймальної комісії Галина Літвінова.

Вступників із документами чекають у закладі з 1 червня.

При вступі до вищого професійно-технічного училища потрібно подати заяву особисто або онлайн, принести свідоцтво про освіту, медичну довідку 0-86 У, ID-картку та додаток до неї, розповіла членкиня приймальна комісії Галина Літвінова:

"Загалом онлайн-заяви поступають до нас щоденно. От сьогодні у мене три заяви надійшли, ми зідзвонилися, сказали, що отримали заяви і абітурієнти спокійно закінчують школу 11 клас. Вчора було дві заяви з Кіровоградської області, а сьогодні — Чигиринський і Золотоніський райони і Черкаси".

Старт вступної кампанії: які професії популярні у вищому профтехучилищі на Черкащині
Суспільне: Черкаси

Школяр Захар поки що до спеціальностей у вищому профтехучилищі придивляється, бо ще ходить до школи, тому не поспішає із вибором:

"Мені сподобалася професія офіціанта, бо мені подобається взаємодіяти з людьми, і багато де можна використовувати навички. У наш час дуже багато ресторанів є, де можна працевлаштуватися".

Пік поданих заяв традиційно у серпні, пояснила заступниця директора Ірина Голібаренко. Найпопулярнішими серед абітурієнтів залишаються спеціальності ресторанного напрямку:

"Цього року ми маємо регіонального замовлення 220 осіб, ми маємо надію, що воно все-таки здійсниться, що ми зробимо цей набір. Наш навчальний заклад готує професіоналів саме у сфері харчової промисловості і ресторанної галузі".

Цьогоріч регіональне замовлення у Черкасах — 791 учень, розповів директор департаменту освіти міськради Богдан Бєлов. За його словами, найбільший попит на будівельні спеціальності:

"Будівельні професії лідирують і наразі це залишається актуальним. Це електрогазозварювальники, і слюсарі, і сантехніки, і штукатури, всі будівельні професії зараз дуже мають попит. Також популярні автомобілісти категорії С. Тобто, все те, що пов'язано з будівництвом і відбудовою держави нині буде у попиті однозначно".

За словами Богдана Бєлова, вступна кампанія триватиме протягом чотирьох місяців: з 1 червня до 1 жовтня.

Що відомо

У 2022 році вЧеркасах 1 516 випускників, розповіла Суспільному заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок