До суду скерували першу справу про згвалтування під час війни — Венедіктова

До суду скерували першу справу про згвалтування під час війни — Венедіктова

До суду скерували першу справу про згвалтування під час війни — Венедіктова
. Михайло Романов, військовослужбовець 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородської дивізії ЗС РФ. Фото: з Фейсбуку Ірини Венедіктової.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що скерували до суду першу справу про згвалтування під час війни. За вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть Михайла Романова — військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородської дивізії ЗС РФ.

“Навіть попри те, що обвинувачений наразі не в наших руках, він не уникне справедливого суду і відповідальності перед законом”, — написала Венедіктова.

За даними Київської обласної прокуратури та СБУ, в березні під час окупації Броварського району Романов увірвався до будинку в одному із сіл і застрелив його господаря. П‘яний військовослужбовець разом із іншим окупантом, одразу ж після вбивства декілька разів згвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насиллям стосовно її дитини, яка була в цей час поруч.

Генпрокурорка також попросила громадян, яким відома додаткова інформація про причетність цього військовослужбовця до інших воєнних злочинів, сповіщати про це єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звернутися до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75.

“Надважлива складова процесу боротьби з використанням згвалтувань як зброї війни – співпраця жертв із правоохоронними органами. Коли потерпілі будуть готові і почуватимуться в безпеці — вони можуть завжди звернутися до нас за допомогою і захистом закону”, — написала Венедіктова.

Новина доповнюється...

На початок