Верещук закликала українців не лишатися в окупації та не брати російських паспортів

Верещук закликала українців не лишатися в окупації та не брати російських паспортів

Верещук закликала українців не лишатися в окупації та не брати російських паспортів
Ірина Верещук дала поради українцям, які перебувають в окупації. Фото: Офіс президента України

Віцепрем’єрка — міністерка з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, чи варто українцям лишатися жити в тимчасовій окупації та брати російський паспорт, якщо з певних причин виїхати на підконтрольну Україні територію не вийшло.

Про це Верещук написала у своєму Telegram-каналі.

Вона зауважила, що життя українців змінилося після 24 лютого, зокрема тих, хто нині мешкає на тимчасово окупованих територіях.

"Їм зараз дуже непросто. Багато хто з них зараз має приймати важкі доленосні рішення для себе та своїх сімей. Постають два основні питання: чи залишатися жити під тимчасовою окупацією? якщо залишатися під окупацією, чи брати російський паспорт?", — зауважила Верещук.

Міністерка радить у будь-якому разі переїжджати на підконтрольну територію, оскільки "йдеться про вашу безпеку й долю вашу та ваших дітей", а також не брати російський паспорт, бо "в довгостроковій перспективі російське громадянство створить вам більше проблем, ніж вигоди".

"Отже, не беріть російські паспорти, не залишайтеся в окупації!" — підсумувала Верещук.

Що відомо

  • 24 квітня 2019 року Путін підписав документ, яким дозволив спрощений порядок отримання громадянства жителям Донецької та Луганської областей. Тепер до цих двох регіонів додалися Херсонська та Запорізька області.
  • Міністерство закордонних справ України заявило, що указ Путіна про спрощений порядок надання громадянства РФ жителям Херсонської та Запорізької областей "відкриває шлях до примусу" мешканців окупованих територій набувати російське громадянство.
  • Росіяни на тимчасово захоплених територіях України обирають очільниками колишніх міських голів, поліцейських, підприємців, які пішли на співпрацю з окупантами.
  • Голова ОВА Геннадій Лагута повідомив, що у Херсоні російські військові під час наради представили свою владу. Головою обласної адміністрації призначили Володимира Сальдо, очільником міської адміністрації - Олександра Кобця.
  • В окупованому селі на Запоріжжі росіяни переписують населення та анонсують обіг рублів.

Читайте також

Мінреінтеграції нагадало, що робити в разі втрати паспорта

"Юридично безглуздо та безперспективно" — Подоляк про російську паспортизацію на окупованих територіях

Вторгнення Росії в Україну, день 95. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок