Тиск на підприємців та ймовірні катування: ситуація в окупованій Борівській громаді

Тиск на підприємців та ймовірні катування: ситуація в окупованій Борівській громаді

Тиск на підприємців та ймовірні катування: ситуація в окупованій Борівській громаді
. Тимчасово окупована Борівська громада на Харківщині. Фото: t.me/borova_gromada

У тимчасово окупованій Борівській громаді російські військові катують та допитують людей. Також у місцевих підприємців, які не співпрацюють з окупантами, російські військові відбирають бізнес.

Про це повідомляють у Борівській селищній раді.

"Є випадки застосування допитів і тортур на окупованих територіях. З одного з будинків у центрі села Піски-Радьківські час від часу чутно крики та стогін людей. Одночасно надходить інформація про зникнення учасників АТО, які залишилися на окупованій території, та інших людей", — йдеться у повідомленні.

Окупанти тиснуть на місцевих підприємців та фермерів, повідомляють у громаді.

"У тих, хто не погоджується повертатися на окуповані території і співпрацювати з окупаційною владою, забирають приміщення, майно, бізнес. Магазин "М’ясокомбінат "М’ясний", який належить богодухівському підприємцю та завжди користувався популярністю серед борівчан, за сприяння рашистів вже зайняв інший "господар", — йдеться у повідомленні.

Російські військові привозять у громаду мобілізованих з самоназваної "ЛНР".

"У Піски-Радьківські днями завезли декілька КамАЗів із російськими новобранцями. Серед них близько 20 осіб у цивільному одязі, які зовсім не схожі на військових. За наявною інформацією, це мобілізовані чоловіки з різних населених пунктів тимчасово окупованих Росією українських територій, т. зв. "лнр". Їх забрали просто з вулиць, відібрали телефони і привезли воювати проти України. Форму обіцяли видати вже на місці. Натомість новобранці не мають бажання брати участь у бойових діях, тому шукають можливості і шляхи для втечі", — йдеться у повідомленні.

Що відомо

  • Борівська громада тимчасово захоплена російськими військовими. Селищна рада повідомляє про те, що в окупантів є проблеми із матеріальним забезпеченням. Російські військові у Радьківському клубі біля Бахтина носять домашній одяг, що був у використанні. З Борівської громади військові РФ вантажівками вивозять врожай. Також російські військові розібрали на запчастини медичний автомобіль Duster, що був закріплений за амбулаторією.

Читайте також

У тимчасово окупованій Борівській громаді залишаються до 50% жителів — селищний голова

На початок