Через карантин відмінили посмертну виставку сумської художниці

Через карантин відмінили посмертну виставку сумської художниці

Через карантин відмінили посмертну виставку сумської художниці
.

У зв'язку з карантином у Сумах відмінили посмертну виставку художниці Олени Гладкіх.

3 квітня виповнилося 10 років з дня смерті сумської художниці Олени Гладкіх. Серед робіт заслуженої художниці України, члена Міжнародної федерації художників ЮНЕСКО, - живопис, графіка, розпис по дереву. Вона любила писати портрети, пейзажі, натюрморти.

Творчий доробок художниці її рідні збиралися представити на виставці під назвою "Щоб пам’ятали…", яка мала відкритися 4 квітня у Сумах. Але у зв’язку з карантином виставку перенесли. Організатор виставки - Сумський осередок Спілки художників України.

"Молода художниця цікава, талановита, красива, словом, все, що можна сказать краще, все відноситься до неї. Як художниця вона дуже цікава, тому що вона вступала у спілку художників як графік, а взагалі вона займалася більше останнім часом живописом. Вона вже знайшла свій почерк, свою манеру виконання, свою тему, тобто була особистістю, і особистістю дуже яскравою", - розповів про Олену Гладкіх голова Сумського осередку Спілки художників України Іван Гапоченко.

За словами мами художниці Тамари Гладкіх, Олена любила малювати з дитинства: "Малювала так, як малюють маленькі діти, потім віддали її в художню школу, яку вона успішно закінчила. Вони брала уроки в найкращих майстрів живопису в Києві".

На початок