Євросоюз виділив понад 185 тисяч євро на ремонт луцьких доріг

Євросоюз виділив понад 185 тисяч євро на ремонт луцьких доріг

Євросоюз виділив понад 185 тисяч євро на ремонт луцьких доріг
. UA.Волинь

Ділянку дороги по вулиці Рівненській капітально ремонтують, розповів Суспільному виконроб ТзОВ "Луцькавтодор-сервіс" Сергій Жданов. Роботи тривають в рамках європейського проєкту " Покращення безпеки транскордонної дорожної інфраструктури Хелма та Луцька".

Проєкт фінансується за європейські гроші. Загальна вартість робіт ремонту цієї частини вулиці рівненська - 10 161 786,20 грн, з яких 185 634,00 євро - це кошти ЄС. Решта - міський бюджет, розповів Суспільному заступник міського голови Григорій Недопад.

На вулиці Рівненська триває ремонт дорожнього покриття. Працівник "Луцькавтодору", який не назвав свого імені, каже: сьогодні планують завершити роботи.

Євросоюз виділив понад 185 тисяч євро на ремонт луцьких доріг
Євросоюз виділив понад 185 тисяч євро на ремонт луцьких доріг. UA.Волинь

Працівник Луцькавтодору: "Була підготовча робота, вчора поклали половину дороги, а сьогодні другу.Цю ділянку від площі до мосту і буде сьогодні все."

Механізатор Георгій Бугайчук розповідає, за яку частину ремонту дороги відповідає.

Механізатор Георгій Бугайчук: "Мені задана висота, держуся тої висоти, регулюю по комп'ютеру, треба йти шість з половиною, йду, як скажуть мені. Мені сказали я йду, з тої сторони."

Лучанин Богдан Пеляк: "Я б сказав, що вона була нормальна, а чого кладуть асфальт не знаю. Буде краще, може буде довше триматися для водіїв."

У зв’язку з ремонтними роботами, з 10-ї ранку рух на вулиці Задворецькій перекрили. Водії на це реагують так.

Водій Андрій Бойко: "Якось треба людей попереджувати. Я не знав, наприклад. Мені зараз треба маршрут міняти, лишні витрати, лишній час, якого й так не вистачає."

Водій Олександр Скочеляс: "На даний момент мені треба було на ліво, я не можу туди попасти, якось буду об'їжджати другою стороною.Не знав, що сьогодні перекрили дорогу. Поки карантин, поки мало руху ремонтувати потрібно".

Євросоюз виділив понад 185 тисяч євро на ремонт луцьких доріг
Євросоюз виділив понад 185 тисяч євро на ремонт луцьких доріг. UA.Волинь

Ремонтні роботи по вулиці Рівненській розпочали торік у серпні, розповідає виконроб фірми-підрядника "Луцькавтодор" Сергій Жданов.

Виконроб Сергій Жданов: "Сюди входило і демонтаж бордюр, підготовка основи під тротуар, вкладання бруківки, заміна зливової каналізації, зупинки робили з натурального каменю у зв’язку з тим, що транспортні засоби (автобуси та тролейбуси) мають вагу там вже передбачена конструкція спеціальна, захист газу, плити там лежать бетонні на твердій основі. І минулому році закінчилися роботи по вирівнюванню покриття, тобто було зроблено фрезерування, доведення дороги до параметрів, передбачених проектом."

Сергій Жданов каже: загальна площа дорожнього покриття, яке ремонтують, 8 тисяч 860 метрів квадратних, його проектна вартість - 11 мільйонів 297 тисяч гривень.

Виконроб "Луцькавтодорсервіс" Сергій Жданов: "Таке покриття сучасне, більш стійке до температур, стирань, до навантажень і виходить, що експлуатаційний термін набагато більший. Я думаю, що 10 років не повинно бути нічого такого. Інтенсивний рух і ви бачили, яке вже покриття і в перспективі рахується Волі. Ми Рівненську закінчуємо і якби не той коронавірус планувалося Волі зробити. Це в’їзд в місто, наше лице, центральна частина міста, будуються будинки, інтенсивність руху і просто вже час настав. Хочеться, щоб водії відносилися до нашої роботи з повагою, от ми працюємо, знаки поставили, я мушу додаткові засоби ставити, якимись стрічками перев’язувати, чоловіка ставити, хоча знаки всі інформаційні є, але людям це не доходить."

Загальну суму грошей, які виділили в цьому році в бюджеті на капремонт доріг і прибудинкових територій заступник міського голови Григорій Недопад не назвав. Каже: понад 60 мільйонів гривень з них відсумували на боротьбу з коронавірусом. Нині ж реалізовують ті проекти, які були заплановані ще в минулі періоди.

Заступник Луцького міського голови Григорій Недопад: "Дуже хотіли зробити проспект Волі, окремі ділянки доріг, це зокрема, Ківерцівська, Соборності, сподіваємося, що інфраструктурна субвенція, яка була передбачена в розмірі 37 мільйонів вона все таки надійде, відійде коронавірус і ми зможемо до кінця року реалізувати."

На початок